Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. helmikuuta 2021

Sitruunaiset muffinssit kukkapursotteilla

Tästä postauksesta tulikin melko pitkä. Mutta olipa niin monta vaihetta kerrottavana ja kuvaa kuvattavana, että lyhyempi kertomus ei vain olisi riittänyt.

En yhäkään käynnistä konetta suotta tai olemattomien määrien vuoksi, vaan jos jotain teen, se tapahtuu yleensä reilulla kädellä. Niinpä näitä muffinssejakin tuli kertaheitolla 28 kpl... 😬 tietenkin taikinan puolittamisella pääsee sitten vähän kohtuullisempaan määrään.

Ainekset;

4 munaa

3 dl sokeria

1 dl lemoncurdia 

(maustaminen toimii myös sitruunamehulla n. 0,5 dl ja halutessaan taikinaan voi raastaa myös sitruunan kuorta)

3 dl vehnäjauhoja

1 dl maissi- tai perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 tl vaniliinisokeria

1 dl mantelijauhetta

4 dl kermaa

Sattui kaapissa olemaan päiväyksen yli mennyt purkki smetanaa, joten käytin taikinaan 2 dl kermaa ja 2 dl smetanaa, niin ei mennyt käyttökelpoinen maitotuote hukkaan.

Paperivuoat asetetaan muffinssipellille ja ne täytetään taikinalla suurin piirtein puolilleen.

Muffinnsseja paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Jäähtyneiden muffinssien pintaan levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja sen päälle tein marenkivoikreemistä kukkapursotteet. Tulppaaneja kyseiset kukat taitaa olla, vaikka ruusunakin sen joltain kantilta katsoen voi nähdä.

Marenkivoikreemin ohje löytyy aiemmasta postauksestani ystävänpäiväleivoksista. Tähän muffinssimäärään voikreemiä tarvitaan kaksinkertainen annos. 

Värjäsin n. 1/4 kreemistä vihreällä, 1/4 keltaisella ja 1/2 vaaleanpunaisella pastavärillä.


Tarkoituksena on saada kukkiin keltainen keskus ja vaaleanpunaiset terälehdet. 


Kreemi levitetään kelmun päälle niin, että vaaleanpunainen massa tulee alle, laajemmalle alueelle ja keltainen pötkyläksi sen päälle. 


Kelmun avulla vaaleanpunainen kreemi pyöräytetään keltaisen ympärille ja kelmu pitää kreemipatukan kasassa. 


Kreemipatukka asetetaan pursotinpussiin niin, että toisen pään ylimääräinen kelmu tulee ulos pussin pursotuspäästä. Ylimääräinen kelmu leikataan pois ja asetetaan tylla paikoilleen.


Kukkien pursottamiseen käytin alla olevan kuvan mukaista kukkatyllaa.


Yhteen muffinssiin mahtuu 3-5 kukkaa. 

Kukkien pursottaminen vaatii hieman harjoittelua, vaikka se ei kovin vaikeaa olekaan. Harjaantuneella kädellä kukista saa tasakokoisia, joita nämä minun pursotukset ei ihan ole... 😃


Ei ole väliksi, vaikka kukkien väliin jää tyhjää, koska lehdillä saa peitettyä hienosti kaikki aukkopaikat. 

Lehtien pursottamiseen käytin lehtityllaa. Lehtien tekemisessä ehkä tärkeintä on riittävän pehmeä pursotusmassa ja nopea ”nyppäys”, jolloin lehdestä tulee teräväkärkinen. Useat tekemäni lehdet ovat kaksihaaraisia, mutta se ei oikeastaan kokonaisuutta pilaa.


Vaikka nämä ei ihan tasalaatuisia ja täydellisiä olekaan, ne ovat kuitenkin hurmaavia. Kuin keto täynnä kukkia 😊





❤️❤️❤️















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti