Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 20. helmikuuta 2021

Ruusupursottein koristeltu mutakakku

 


Mutakakun ideahan on, että kakku on pinnasta kypsä, mutta sisältä löysä ja tahmainen. On siis erittäin tärkeää löytää oikea paistoaika (huom uunien erot), että kakusta tulee halutunlainen. Ja makuasia on, haluaako kakun olevan kiinteämpi vai löysempi.

Mutakakku itsestään on kovin vahvan makuinen ja jopa raskas ja varmasti sen vuoksi kakku onkin parhaimmillaan, kun sen syö esim. jäätelön tai kermavaahdon kanssa. 

Sen sijaan että tarjoaisin kerman erikseen, tapaan koristella kakun pursottamalla. Suklaiseen kakkuun saa mukavasti twistiä, kun osan kermasta maustaa esim. piparminttuaromilla.

Tähän ohjeeseen hain helppoutta ja runsaasti suklaata. Ei siis tarvita mitään sähköisiä hilavitkuttimia, vaan tämä on nopeatekoinen kaloripommi, jossa on paljon sokeria ja nyrkillinen voita.

Ainekset

200g tummaa suklaata
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Voi ja suklaa sulatetaan liedellä. Seoksen annetaan jäähtyä. Kananmunat ja sokeri sekoitetaan voiseokseen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja jauhoseos lisätään mukaan. Kaikki sekoittaminen voidaan tehdä esim. puuhaarukalla. Taikina levitetään leivinpaperilla pohjustettuun 26cm irtopohjavuokaan.

Kakkua paistetaan 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 


Pursotteet saavat olla reilut ja kermaa tarvitaan tällöin 4-5dl. Kerma vatkataan kiinteäksi vaahdoksi. Kakkuun syntyvä vajaasta paistosta aiheutuva ”kuoppa” täytetään ensin kermavaahdolla, jonka jälkeen pursotteet saadaan tehtyä tasaiselle pinnalle. Osan kermasta voi värjätä elintarvikeväreillä ja maustaa haluamillaan aromeilla. 


Itse erottelin sokeroidun kerman kolmeen osaan; suurin osa, n. puolet kermasta maustoin piparminttuaromilla ja siitä pursotin isolla tähtityllalla kakun päälle ruusuja. Aukkopaikat täytin kaakaojauheella maustetulla kermavaahdolla ja pursottamiseen käytin hyvin pienisahalaitaista tähtityllaa. Lehtiin käytin piparminttuöljyllä maustettua ja vihreällä elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa ja pursotuksessa käytin isohkoa lehtityllaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti