Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. maaliskuuta 2020

Suloiset kranssit pääsiäiseen suodatinpussiruusuista

 

Tämä on vanha keksintö, mutta voi että kun se joka vuosi näyttä mun silmään yhtä ihanalta 😍 Ja jo monena vuonna olen tehnyt jonkun version joko omaksi iloksi tai muiden harmiksi. Ihan sellaiseksi pääsiäisen ajan viemiseksi tai lahjaksi näitä olen tehnyt, kun ei ittellä enää tilat riitä, mutta visiot ei vaan ota loppuakseen.


Yhteen kranssiin tarvitaan:

Styroksinen kranssipohja (halkaisija esim. 28cm)
Valkoisia suodatinpusseja (paketti n. 100kpl)
Ympyrämuotti (lasinpohja)
Nitoja
Sakset
Pieniä styroxmunia (15-25kpl)
Kalkki- tai askartelumaalia
Kuumaliimaa
Rautalankaa
Helminauhaa

Ideahan on siinä, että valitaan pyöreä muotti, lasin pohja tai vastaava, jonka mahtuu piirtämään 2 tai jopa 3 kertaa suodatinpussin kylkeen. Itse olen käyttänyt Kartiolasin pohjaa, jolloin kyseisellä muotilla saa pussista kaksi pyörylää. Kun renkaat on piirretty (hennosti) lyijykynällä pussiin, niputetaan samaan nippuun vielä kaksi pussia lisää ja nidotaan pussipino yhteen piirrettyjen ympyröiden keskeltä. Pyörylät leikataan irti ja tällöin pyörylässä on kuusi suodatinpussikerrosta. Paperit rututaan yksitellen ylimmästä kerroksesta aloittaen ja edeten alimpaan asti. Kun tätä ryttyä sitten hieman availee, se näyttää erehdyttävästi ruusulta. Tai ainakin kukalta. Tämä toistetaan 40-60 kertaa riippuen käytetyn pyörylän sekä kranssipohjan koosta.

Styroxmunat maalataan esim. tikun päässä kalkki- tai askartelumaalilla ja annetaan kuivua. Halutessa voi hifistellä ja roiskia niihin tummalla maalilla roiskeita tai suihkuttaa pintaan lopuksi vaikka hopeamaalia.

Päällyset kranssipohjaan liimataan kuumaliimalla. Ensin munat, niin ne tulee tasaisesti ympäri kranssipohjaa. Sen jälkeen tyhjiä kohtia ryhdytään täyttämään suodatinpussiruusilla. Ne kun antavat myöden, niin niillä voi näppärästi täyttää tiukankin tilan tai levittää kukkaa, että se peittää juuri sen halutun alueen. Kranssi liimataan täyteen ruusukkeita ja lopuksi olen liimannut kranssin pintaan helminauhaa ja muita kevyitä koristeita.

Rautalangasta tehdään kranssin takapuolelle ripustuskoukku ja siistitään tausta kartongilla.


Sittenhän tämä mahdollisesti maailman herkin ja söpöin pääsiäisteemainen muna-ruusukranssi on valmis ripustettavaksi vaikka oveen toivottamaan tervetulleeksi virpojat ja muut pääsiäisen ajan vieraat 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti