Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Munakaappi vanhasta laatikosta



Meillä meni tällaisesta ihan tavallisesta kynttilälaatikosta kannen lasi hajalle. En ollut heti ihan varma, mitä lähtisin laatikosta rakentamaan, mutta pois en sitä halunnut heittää. Kun aikani sitä pyörittelin, muistin munakaapin, jollaisen olen aina itselleni halunnut ja niinpä lähdin pääsiäisen hengessä jalostamaan ajatusta tästä. Vaikkakaan tämä laitos ei tule olemaan pelkkä pääsiäiskoriste, vaan jatkuva silmänilo keittiön sisustuksessa.


Kaappiin lisättäviin osiin käytin eri vahvuisia vaneereja. Laatikossa oli tilaa kolmelle hyllylle, joihin kuhunkin mahtui kolme reikää munille. Kaapin ylä- ja alaosiin tuli leveämmät levyt paitsi korostamaan kaappimaisuutta, myös tukemaan muuten kiikkerän laatikon pystyssä pysymistä. Pohjan ja kannen kiinnitin kaappiin liimaamalla. Kun osat oli liimattu paikoilleen, hioin ja pyöristelin vaneerien reunat ja kulmat.



Maalasin harmaan kalkkimaalin vaneripintoihin ja korostin laatikon alkuperäistä väriä lisäämällä siihen tummempaa sävyä (ja piilottamalla maalin alle laatikon tekstin). Oven ulkokulmiin liimasin koristeelliset "kulmalevyt". En oikein tiedä, miksi näitä kutsutaan, mutta ostin joskus ystävältäni nipun tällaisia vanhoissa ikkunoissa käytettyjä kulmia ja arvasin, että joskus vielä tulee se paikka, johon näitä tarvitsen. Ja nehän olivatkin varsin täydelliset tähän tarkoitukseen. 😊


Levitin krakeerausaineen krakeerattaviin pintoihin ja sen päälle valkoisen kalkkimaalin. Hioin kaapin kulmiin keinotekoisia kulumia sekä maalasin yhdistelemällä ja häivyttelemällä harmaalla ja valkoisella maalilla kaapin sisäosia ja koristekulmia. Vetimenä käytin aiemmin tuunaamastani laatikostosta yli jääneen vetimen, joka sopi hengeltään aika kivasti tähän keksintöön.


Oveen kiinnitin kanaverkon ensin nurjalta puolelta nitojalla sekä lopuksi massaamalla (akryylillä) verkon reunojen päälle "kehyksen". Verkkoa korostin maalamaalla sitä harmaalla kalkkimaalilla useita kerroksia, jolloin verkon langat vahvistuvat ja erottuvat paremmin taustastaan.



Koska hyllyihin ei kohdistu suurtakaan rasitusta, kiinnitin ne pelkästään liimalla. Merkitsin hyllyjen paikat kaapin seinämiin ja liimasin merkkien kohtiin valkoiseksi maalatut tikut, jotka toimivat hyllynkannkkeina. Hyllyjen paikallaan pysymisen varmistin laittamalla liimaa myös hyllyn kannakkeiden ja hyllylevyjen väliin.

Mikähän siinä onkaan, että AINA jossain kohtaa näitä projekteja työ ei tunnu lainkaan etenevän siihen suuntaan kuin olisi oma tahto? Kuitenkin lopulta kaiken vääntämisen jälkeen lopputulos on hyvinkin lähellä sitä, mitä sen mielikuvissaan kuvitteli olevan. Kovin tyytväinen tähän pikkukaappiini nyt olen ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti