Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäismunien värjääminen elintarvikkeilla




Munien värjääminen ei oman tietämykseni mukaan ole mikään uusi perinne, vaan ikivanha tapa, joka liittyy kevääseen, uuteen alkuun ja syntymään. Vaikka värjäämisen helposti mieltäisi lapsekkaksi touhuksi, niin alkujaan se ei sitä ole ollut. Jos näin haluaa kuitenkin asiasta ajatella, niin tätä lapsekkuutta ei minusta oikein pois pääse kitkemään. Minun pääsiäiseen kuuluu värjätyt munat.

Tällä kertaa värjäsin munia mustikalla, sipulin kuorilla ja punajuurella.

Mustikoita laitoin munien keitinveteen n. 1 dl.


Keitin munia 10 minuuttia. Syntyvä väri on ihana murrettu siniharmaa. 


Sipulinkuoria laitoin keitinveteen kahdesta melko isosta sipulista.

10 minuutin keittämisen jälkeen syntyvä väri on kellertävän ruskea. Tämä on lähes sama väri, mitä on valmiiksi ruskeiden munien väri.


Viimeiseen värjäykseen pilkoin keitinveteen pienen punajuuren.


10 minuutin keittämisen jälkeen munat ovat yllättävän vaalean harmaita. Keitinveden väristä voisi kuvitella punaisen tarttuvan tiukemmin munan kuoriin.


Ihanan luonnonmukaiset ja konstailettomat nämä nyt syntyneet värit ovat. Näitä munasia on mukava katsella ja väri on tiukasti kiinni kuorissa eikä kuoriessa kädet edes sotkeennu. 


Hyvää pääsiäistä! ❤️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti