Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 31. lokakuuta 2020

Kukkaromallinen virkkuukoukkupussukka

 

Pitkään kaikki koukut ja virkkausvermeet ovatkin olleet kopassa ihan pirinpärin. Ja pitkään on tämä kukkarokehys odottanut että mikä siitä tulee. Ja nyt sen keksin.

Tein hieman kehystä isomman pitkulaisen pussukan. Toteutin sen kiinteillä silmukoilla molempien lankojen alta virkaten ja spiraalina kiertäen. Lankana taas joku jämälanka, jota sopi kolmosen koukulla virkkuloida.

Aloitin työn pohjasta tekemällä kehyksen pituuden mittaisen ketjusilmukkanauhan. Palasin takaisin kiinteillä silmukoilla ketjusilmukoita myöden. Kun saavuin tyveen, tein päädyn viimeiseen ketjusilmukkaan kolme kiinteää silmukkaa ja jatkoin taas ketjusilmukkarivistön toiseen päähän kiinteillä silmukoilla. Tämänkin päädyn viimeiseen ketjusilmukkaan tein kolme kiinteää silmukkaa ja hyppäsin seuraavalle kierrokselle.

Kierroksia tehdessäni jatkoin kolmen kiinteän silmukan tekemistä päätyihin, kunnes pussukan leveys tuntui oikealta. HUOM! Pussukan kokonaisleveys tulee hieman leveämmäksi varsinaisen pohjan leveydestä, eli se vielä leviää muutaman kierroksen ajan, vaikka silmukoiden lisäämisen lopettaakin. Silmukoiden tai kierrosten määrää en laskenut, vaan ne riippuvat kehyksen koosta ja omasta tarpeesta.

Kiersin kiinteillä silmukoilla työtä niin kauan, että virkkuukoukku sujahti pussukkaan täysin piiloon. Sen jälkeen tein pussukan molemmille suuaukoille edestakaisin virkkaamalla vielä ”kielen”, jonka koon mittasin sopivaksi mallaamalla kukkaron kehystä paikoilleen. Pyöreää pikkukukkaroa tehdessäni olen täsmännyt kukkaron pohjan saman kokoiseksi kehyksen kanssa, kuten aiemmin tekemässäni sammakkokukkarossa, mutta nyt istutin pussukan suuaukon kehykseen sopivaksi.

Koska ohuimmat koukut tulisivat pelkästä virkatusta kuosista läpi, tein pussiin puuvillakankaasta vuorin. Asetin vuorin paikoilleen ja kiinnitin pussukkakombon kehykseen ompelemalla.

Lopuksi finistelin pussukan pienillä päivänkakkarakangasmerkeillä. Alareunaan ompelin ”Hand made” satiininauhan palasen.

Ihanaa tehdä välillä tällaisia pieniä parin illan virkkuutöitä, jotka vielä kaiken lisäksi jäävät itselle käyttöön. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti