Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. lokakuuta 2020

Valkoiset kurpitsat

 

Halloween. Ihan amerikkalainen juhla, mutta kun niin kovasti nautin tästä syksystä, etten voi olla juhlistamatta omalla tavallani myös halloweenia. En heitä hukkaan mahdollisuutta nauttia pienistäkin valonrippeistä pimenevissä illoissa ja koota valoa tämän teeman ympärille nyt, kun vielä on vähän liian aikaista jouluvaloille.


Olin jo aiemmin suunnitellut maalaavani tämän syksyn koristekurpitsat ja käyttäväni värinä vaaleanpunaisen eri sävyjä, mutta päätinkin pysytellä valkoisessa. Ja ettäs se minun mielestäni näyttää kauniilta! Pidän kyllä kurpitsoista; pienistä ja isoista, värikkäistä ja värittömistä. Silti tänä vuonna hoidin tämän näin.


Kurpitsat pitää pestä ennen maalaamista. Siis todellakin pestä ja desinfioida, ettei kurpitsan pintaan jää bakteereja ja sieniä, jotka alkaisivat maalin alla muhimaan ja mädännyttämään vihannesparkaa. Pesuveden tein sekoittamalla kloriittia ja tiskiainetta veteen ja annoin kurpitsojen kunnolla uida siinä ennen mekaanista hankaamista ja pesua. Lopuksi huuhtelin ja annoin kurpitsojen kuivua.
Maalina käytin Marabun valkoista kalkkimaalia kurpitsaan ja Marabun harmaata helmiäismaalia kurpitsojen jäljellä oleviin kantoihin. Kurpitsat pitää maalata ainakin kahteen kertaan, että pinnasta tulee peittävä.


Näistä kurpitsoista kasasin muiden höppeiden kanssa sitten pöytäkoristeen. Seuraavat viikot tämä koriste ihastuttaa meidän olohuonetta 😍

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kurpitsakoristeet! Olen miettinyt, miten saisi hieman halloweenia sisustukseen ilman muovihankintoja, mutta tästä saikin mahtavan inspiksen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa ja kiitos! Mukavaa syksyn jatkoa ja hauskaa kurpitsajuhlaa Sinulle! 😊

      Poista