Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 24. lokakuuta 2020

Kurpitsadonitsit donitsipellillä

 

Kurpitsasta saa leivonnaisiin Ihanaa mehevyyttä. Kurpitsaa sisältävät leivonnaiset tavataan maustaa hyvin pitkälti samoilla mausteilla, joita käytetään joululeivonnassa ja siksi ne ovatkin vähän kuin esimakua joulusta. Nämä kurpitsadonitsit ovat siis maukkaita ja mehukkaita ja ne sopivat loistavasti halloweenjuhliin.

Ainekset;

3 dl kurpitsasosetta
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl ruokosokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
50 g voita

Kurpitsasose tehdään talvikurpitsasta; kurpitsa halkaistaan ja sisältä poistetaan pehmeä rihmasto ja siemenet. Kurpitsa lohkotaan pienemmiksi paloiksi ja asetellaan palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lohkoja kypsennetään 175 asteisessa uunissa kunnes ne ovat pehmeitä, eli noin puoli tuntia. Lohkojen annetaan jäähtyä, jonka jälkeen kurpitsan malto irrotetaan kuorista. Malto soseutetaan esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Esimerkkinä mainittakoon, että yhdestä normaalikokoisesta myskikurpitsasta tulee sosetta yli tämän taikinan tarpeen. Soseen voi pakastaa ja käyttää myöhemmin.


Soseeseen lisätään munat ja sen jälkeen kuivat aineet. Sekoitetaan taikina tasaiseksi. Taikina pistetään pursotuspussiin ja taikinaa pursotetaan öljytylle donitsivuoalle niin että nousemiselle jää riittävästi tilaa (taikina nousee paistettaessa noin kaksinkertaiseksi)

Donitseja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Kun donitsit on jäähtyneet, ne voidaan kastaa voisulaan ja painaa kaneli-sokeriseokseen tai donitsit voi kuorruttaa esim. värjätyllä valkosuklaalla tai sokerikuorrutteella ja viimeistellä koristerakeilla.
Nämä donitsit ovat todellakin maukkaita ja tietenkin parhaimmillaan tuoreena. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti