Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Sitruunainen 7 minuutin kakku


Halusin testata hankkimaani Nordic Waren kakkuvuokaa ja kakkuvuoan muodon vuoksi ajattelin, että kakun ei tällä erää tarvitse olla mikään hifistely, vaan nyt riittäisi jonkin ihan peruskahvikakku. Päädyin 7 minuutin kakkuun, koska se on nopea ja vaivaton, harvoin epäonnistuu ja makunsa puolesta tulee varmasti myös syödyksi. Lähestyvän pääsiäisen ohjaamana lisäsin mausteeksi sitruunaa.

Ainekset

4 munaa
3dl sokeria
200g sulatettua voita
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 dl sitruunatahnaa 
0,5 dl sitruunamehua

Ei taida helpompaa leipomista ollakaan kuin tämä, että kaikki ainekset vain mitataan samaan kulhoon ja niitä vatkuloidaan sekaisin sen 7 minuuttia. Vuoka voidellaan ja tarvittaessa jauhotetaan. Nämä Paksut kakkuvuoat on siitä ihania, ettei jauhotusta tarvita välttämättä lainkaan. Tapaan vain suihkauttaa vuokasprayn vuokaan ja kakut on tähän mennessä irronneet varsin hyvin. 

Sitruunatahnan sijaan olisin voinut lisätä enemmän sitruunamehua ja raastaa mukaan sitruunan kuorta, mutta koska tahnaa sattui kaapissa juuri tämän verran olemaan... Ohjeen mukaisella sitruunamäärällä kakusta saadaan jo aika kivasti sitruunainen.
Uunin lämpö noin 175 astetta ja paistoaika noin 45 minuuttia. 


Näissä paksuissa vuoissa olen vielä hieman hakenut paistolämpötiloja sekä oikeita ja sopivia paistoaikoja. Kun sitten leivoskelen kahdessa huushollissa, täytyy vielä uunien erotkin tietää ja ennenkaikkea muistaa 😃 Nämä vuoat kun ovat paljon paksumpia kuin normaalit alumiinivuoat ja siksi niiden lämmönpidätyskyky on normaaleja vuokia parempi ja siksi myös paistolämpötiloja voi hieman laskea ja paistoaikaakin voi vähän lyhentää. Ettei lopputulos olisi sitten liian tumma tai pinnastaan kuiva. 

Kypsensin tämän kakun paistamalla sitä kiertoilmauunissa 40 minuuttia, alkulämpötilana oli 175 astetta ja 15 minuutin paiston jälkeen laskin lämmön 150 asteeseen. Mahdollisesti paistoaikaa olisi kiertoilman vuoksi voinut vielä vähän lyhentää (paistoaikasuositus tasalämpöisessä uunisa 45 minuuttia), koska yhä kakun pinnasta tuli vähän tumma, mutta ehdottomasti oltiin jo lähellä haussa olevaa vaalean kakun kellertävää pintaa.



Toisen kakun paistoin 175 asteessa (ilman kiertoilmaa) ja paistoaika oli n. 50 minuuttia. Tästä kakusta tulikin sitten jo hieman edellistä vaaleampi 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti