Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. tammikuuta 2022

Melonipatalappu virkaten

Hyvää alkanutta vuotta! 😊 Tästä vuodesta tulee erikoisen hyvä meille kaikille. Jos niin vain päätetään. 

Tämän vuoden ensimmäinen blogiin päätyvä käsityö (valmistui kylläkin jo viime vuonna) pohjautuu loppumattomaan jämälankavarastoon…

Jokainen lankakätkö kun alkaa tursuamaan niitä jämälankoja. Vaikka olen ajatellut, että virkattuja patalappuja ja pannunalusia en tarvitse, enkä tule niitä ikinä tekemään, niin viimeistään nyt tämä ajatus murrettiin. Tiskirättien ohessa patalaput ovat kuitenkin varsin oivallinen konsti tuhota jämälangat järkevästi. Pääasiassa käytin 3 koukulla virkattavia puuvillalankoja.

Muistin nähneeni jossain vesimelonin näköisiä patalappuja ja sellaista lähdin värkkäämään.

Ihan peruskaavalla ympyrää tein, eli aloitin tekemällä 10 pylvästä 4 silmukan ketjusilmukkarenkaaseen ja seuraavalla kierroksella tuplasin silmukat. Lisäsin silmukoita kierroksilla aina samaan kohtaan niin, että lisäyskohtia jokaisella kierroksella on 10. 

Merkittävintä on kuitenkin se, että lapussa vaihtuu värit oikeassa järjestyksessä ja värit luovat lopulta sen visuaalisuuden. 

Ja kun olin aikani tätä lappua virkkaillut ja kokeillen edennyt, löysin siihen valmiin ohjeen Drops Desigin sivulta... 😅 sen avulla sitten pääsin maaliin. Ohje löytyy siis täältä.

Muutin mallin tuon dropsin ohjeen kaltaiseksi ja tein joka toisen kierroksen kiinteillä silmukoilla ja joka toisen pylväillä. Tämä antoi toisenlaisen mahdollisuuden myös värien käytölle.

Aloitin kirkkaan punaisella, josta tein yhteensä 9 kierrosta (p,ks,p,ks,p,ks,p,ks ja p-kierrokset). Vaihdoin langan tuollaiseen palttiarallaa marjapuuron punaiseen, josta tein ks- ja p-kierrokset. Tämän jälkeen tein valkoisella yhden ks-kierroksen ja lopuksi vihreällä yhden p-kierroksen. Ihan viimeisenä kirjoin mustasta langasta neulalla meloniin siemenet.

Että patalpusta tulee riittävän paksu ja sillä kärsii ottaa kuumaankin kahvaan kiinni, tein toisen pylpyrän samalla mallilla. Nämä laput kiinnitin toisiinsa nurjat puolet vastakkain kiinteillä silmukoilla, vihreällä langalla. Kun kierros tuli täyteen, lopetin kierroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan piilosilmukalla. Jatkoin tuosta suoraan tekemällä kiinnityslenkin, johon virkkasin 10 kjs. Kjs-lenkin toisen pään kiinnitin ks-kierrokseen niin, että jätin väliin 2 ks. Kiersin ketjusilmukkalenkin vielä takaisin alkuun 15:llä kiinteällä silmukalla. 

Siinä virkkaillessani yritin miettiä muita hedelmiä, joiden halkaisupinta voisi olla kivan näköinen ja toteutettavissa virkkaamalla. Erilaisia ohjeita näkyi olevan myös Drops Designillakin ja lopulta ideat syntyivät sitten, kun löysin paketin tuollaisia hedelmällisiä pesusieniä. Noista virkkauksistani kerron lisää myöhemmin. 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti