Vadelman ja sitruunan yhdistelmän olen havainnut toimivaksi ja raikas maku sekä värit sopivat mielestäni varsinkin pääsiäiseen. Tämä kakku oli yksi pääsiäisenä järjestettyjen yllätyssyntymäpäivien kakuista.
Kiireen keskellä kuvaaminenkin sitten jäi ja tässä postauksessa julkaistut kuvat valmiista kakusta on kerätty siskoni ottamista kuvista.
Ohjeella syntyy suuri, 30-32 cm kakku
Ainekset;
400 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
6 dl kuohukermaa
2 prk vadelmarahkaa
1 dl vadelmahilloa
0,5-1 dl sokeria
2 prk vaniljarahkaa
6 liivatelehteä + tilkka sitruunamehua
4 dl lemoncurd-tahnaa
Keksit murskataan ja muruun sekoitetaan sulatettu voi. Seos painellaan leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan rahkat ja hillo sekä sokeri oman maun mukaan. Liivatteet pehmennetään ohjeen mukaan ja liuotetaan kuumaan sitruunamehuun. Seos lisätään ohuena nauhana kermaseokseen samalla voimakkaasti massaa vatkaten.
Seos levitetään keksipohjan päälle ja kakku nostetaan viileään hyytymään. Hyytymiseen kannattaa varata aikaa noin 6 tuntia, tai kakun annetaan hyytyä mieluummin seuraavaan päivään saakka.
Kun kakku on hieman oleentunut, pintaan levitetään raikas lemoncurd kerros. Käyttämäni sitruunatahna oli itse tehtyä ja sen ohje löytyy täältä.
Koristelin kakun minisitruunoilla, vadelman näköisillä karkeilla, sekä marengeilla. Ihanaa, kun saa kakun pintaan selkeästi samoja elementtejä, joiden maku löytyy kakusta 🥰
Lopuksi tökkäilin kakkuun vielä kultaisen värisen ”happy birthday” -kakkukoristeen sekä sydämet.
Juhlissa tämä kakku oli mousse- ja juustokakkujen joukosta suosituin 😊
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ihana kakku, jo toinen tänään näkemäni taideteos, yleensä näkee vaikka millaisia röttelökakkuja joillakin leipojilla mutta sinä teit kauniin.
VastaaPoistaAikku
Voi kiitos 🥰 Tässä kakussa oli etuna myös sen raikas maku 😋
PoistaMukavaa kevättä Sinulle! 🥰