Löysin donitsiohjeen, jossa yhtenä ainesosana on rahka. Aina, kun leivonnaisessa on mukana rahkaa, se on minun makuuni. Ja silloin sitä on kokeiltava!
Alkuperäinen ohje on valion ja toteutin sen kaksinkertaisena. Taikinamäärästä syntyi isoja donitseja 28 kpl ja pikkudonitseja 24 kpl.
Ainekset:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
2 tlk (400g) maitorahkaa
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 sitruunan mehu
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Mukaan lisätään voi, rahka, munat ja mehu ja taikina sekoitetaan tasaiseksi.
Taikina pursotetaan donitsipellille siten, että niille jää reilusti nousuvaraa.
Isoja donitseja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. Pienille riittää noin 10 minuuttia.
Tein näille donitseille kuorrutuksen voista, mehusta ja tomusokerista suurinpiirtein seuraavilla määrillä (kun nämä määrät aina jää merkkaanatta ylös, kun tapaan sekoitella usein käsivaralla ja suutuntumalla…)
100 g voita
500 g tomusokeria
noin 0,75 dl veteen laimennettua marjamehua
Elintarvikeväriä
Tein kuorrutusta tarkoituksella sen verran paljon, että sain kastettua donitsit siihen ilman että kuorrutus käy lopuksi liian vähiin. Eli tuota kuorrutusta jäi hieman yli.
Koristelin donitsit vaaleanpunaisilla ja kullan värisillä koristehelmillä.
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti