Pääsiäinen on rahka- kerma- ja juustoleivonnaisten aikaa. Ainakin minulle 😅
Keväällä juustokakun maku saa mieluusti olla raikas ja aurinkoinen. Ja niinpä ajattelin hyödyntää juustokakussa lakkahillon sekä lemoncurdin loput, jotka jääkaapissani olivat.
Ainekset 24 - 26 cm vuokaan
Pohja:
225 g kultamurokeksejä murskattuna
2 tl vaniliinisokeria
125 g sulatettua voita
Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja painellaan kakun pohjaksi leivinpaperilla alustetun irtopohjavuoan pohjalle.
Päällys:
2 prk kuohukermaa
1 prk / 2250 g mascarponejuustoa
1 rs / 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk sitruunakreemiä
n 0,5 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
Hilloraita:
Lakkahillon (n. 250 g) ja lemocurdin (n. 150 g) loput.
3 liivatelehteä
Hillon ja lemoncurdin yhdistelmä on hyvä tehdä sen verran aiemmin, että se ehtii jäähtymään ennen kuin se levitetään kerman päälle.
Hillo ja lemoncurd lämmitetään kattilassa sekoitellen niin, että sitruunatahna liukenee hilloon.
Liivatelehdet liotetaan pehmeiksi kylmässä vedessä ja ne sulatetaan kuumaan hilloseokseen.
Juustot notkistetaan sähkövatkaimella. Sekaan sekoitetaan kermat ja jatketaan vatkaamista, kunnes massa vaahtoutuu. Lopuksi mukaan sekoitetaan sitruunakreemi ja sokeri.
Keksipohjan päälle levitetään noin puolet juusto-kermaseoksesta.
Hillokerros levitetään hyvin jäähtyneenä kermakerroksen päälle.
Loput kermaseoksesta levitetään hillokerroksen päälle ja painellaan ja levitellään varovasti siten, että hillo ei purskahtele välistä, vaan pysyy omalla paikallaan.
Annetaan kakun hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mieluusti seuraavaan päivään.
Koristelin kakun pienillä munasilla ja koristerakeilla.
Todella raikas elämys! ☀️
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti