Jostain syystä en ole ikinä ennen tehnyt uuniperunoita. Niinpä tämän sunnuntain ruokapöytään päätin niitä tyrkylle pistää.
Ostin neljä melko suurta Rosamundaa, jotka pesin hyvin. Pistelin perunoihin hammastikulla reikiä ja laitoin ne sellaisenaan uunivuokaan.
Vuoka 200 asteiseen uuniin ja paistoaika näin suurille potuille oli noin tunti. Kypsyyttä voi testata hammastikulla ja kun se painuu perunaan ongelmitta, perunat ovat kypsiä.
Kinkkutäytteen ainekset:
50 g kinkkurouhetta
200 g valkosipulituorejuustoa
1 pieni punasipuli
1/2 suolakurkku
Tilliä
Mustapippuria
Kurkku ja sipuli pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Maustetaan oman maun mukaan tilillä ja mustapippurilla.
Kypsien perunoinoiden selkään tehdään pitkittäisviilto. Kun perunaa painetaan päistä, viilto aukeaa ja täytteelle syntyy tila.
Täyte jaetaan perunoiden päälle ja sitten vain nautitaan 😋
Ihan hyvää tämäkin, mutta seuraavalla kerralla en kitsastele täyteen suolan tai mausteiden kanssa 👌🏻
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti