Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. maaliskuuta 2025

Laskiaispullat Dumlevaahdolla

 Laskiaispulla on aina laskiaispulla, vaikka täytettä tai ulkonäköä vähän muokkaisikin.

Nämä laskiaispullat ovat aika makoisa vaihtoehto ja vaikka maussa ollaankin vähän ohi perinteisestä laskiaispullasta, löytyy pullasta laskiaispullalle tyypilliset elementit ja sen laskiaispullaksi tunnistaa.

Dumlevaahdon tekemisen aloitan jo edellisenä päivänä, että kerma ehtii jäähtyä kylliksi.

Dumlevaahdon ainekset;

4 dl kuohukermaa

1 pss (200g) dumle-makeisia

(noin 2 tl "kermanparannetta")

Dumlekarkit kuoritaan ja laitetaan kerman kanssa kattilaan.

Kermaa keitellään niin kauan, että kaikki toffeekarkit on sulaneet kerman joukkoon.

Makeutettu kerma jäähdytetään kunnolla. Se nostetaan jääkaappiin ja vatkataan vaahdoksi vasta seuraavana päivänä.

Kerman vatkaamisen yhteydessä mukaan voi sekoittaa halutessaan kermanparannetta, joka jämäköittää vaahtoa. Yllättäen tämä dumlevaahto ei nimittäin pysynyt kauaa kovin kiinteänä. Tuo vahvistaminen takaa sen, että jos kermaa ei tarvitse kaikkea kerralla, on se paremmin pursotettavissa vielä myöhemminkin.

Pikkupullat leivotaan peruspullan ohjeella, joka löytyy esim. tästä julkaisusta.

Pullat pyöritellään pieniksi palloiksi ja ne voidellaan munalla. Kun on kyse laskiaispullista, tapaan nostaa päälle voinokareen ja ripottelen pintaan raesokeria.

Pikkupullia paistetaan 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kun pullat ovat täysin jäähtyneet, leikataan ne kahtia. Kun leikkauksen tekee pidellen veistä hieman vinossa, kärki pullan pohjaa kohti, pullan pohjaan syntyy kuoppa, johon täytteet on hyvä plöräyttää.

Pullan päälle norutellaan kinuskikastiketta ja pursotellaan dumlevaahto kinuskin päälle.



Hattu asetellaan vaahdon päälle ja tättärää! Pullat on valmiit nautittavaksi. 😋


Leppoisaa laskiaista! 




🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti