Hedelmäkulhossa möllötteli kaksi suurehkoa päärynää, joista toinen oli jo pilaantunut niin, että päätyi kompostiin. Päätin sitten rakentaa piirakan toisen päärynän ympärille.
Ainekset sydänvuokaan (/24 cm piirakkavuokaan)
Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 muna
0,5 dl sokeria
1,5 dl isoja kaurahiutakeita
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
Kaikki aineet mitataan astiasn ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle ja sitä nostetaan noin 2 cm vuoan reunoille.
Täyte:
1 iso päärynä
1 tlk paistonkestävää kinuskikreemiä
Kinuskikreemi levitetään tasaiseksi kerrokseksi piirakkavuokaan, taikinan päälle. Päärynä kuoritaan ja siivutetaan. Päärynäsiivut ladotaan kreemin päälle.
Muruseos:
50 g sulatettua voita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
Muruseoksen ainekset mitataan astiaan ja sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Seos levitetään päärynöiden päälle.
Piirakkaa paistetaan 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa pidetään silmällä murukerrosta. Se palaa herkästi ja jos se alkaa tummumaan liian aikaisin, piirakan voi peittää esim. foliolla.
Päärynän raikkaus ja kinuskin makeus yhdistyy rapeaan kauraan 😋
Ihanaa naisten päivää! 🥰
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti