Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. maaliskuuta 2025

Kaurainen kinuski-päärynäpiirakka

 

Hedelmäkulhossa möllötteli kaksi suurehkoa päärynää, joista toinen oli jo pilaantunut niin, että päätyi kompostiin. Päätin sitten rakentaa piirakan toisen päärynän ympärille.

Ainekset sydänvuokaan (/24 cm piirakkavuokaan)

Pohja:

100 g voita sulatettuna

1 muna

0,5 dl sokeria

1,5 dl isoja kaurahiutakeita

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

Kaikki aineet mitataan astiasn ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle ja sitä nostetaan noin 2 cm vuoan reunoille.

Täyte:

1 iso päärynä

1 tlk paistonkestävää kinuskikreemiä

Kinuskikreemi levitetään tasaiseksi kerrokseksi piirakkavuokaan, taikinan päälle. Päärynä kuoritaan ja siivutetaan. Päärynäsiivut ladotaan kreemin päälle.

Muruseos:

50 g sulatettua voita

0,5 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 dl isoja kaurahiutaleita

0,5 dl vehnäjauhoja

Muruseoksen ainekset mitataan astiaan ja sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Seos levitetään päärynöiden päälle.

Piirakkaa paistetaan 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa pidetään silmällä murukerrosta. Se palaa herkästi ja jos se alkaa tummumaan liian aikaisin, piirakan voi peittää esim. foliolla.

Päärynän raikkaus ja kinuskin makeus yhdistyy rapeaan kauraan 😋

Ihanaa naisten päivää! 🥰



🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti