Ostin työkaverini vihjeestä joulun jälkeen alennuksesta porkkanasosepusseja pakastimeen, ajatuksena jatkojalostaa ne hiljaksiin ja tarpeen mukaan porkkanakakkuiksi ja -piirakoiksi. Olen aiemmin tehnyt porkkanapiirakkaa porkkanaraasteesta, mutta miksipä tosiaan en käyttäisi raasteen sijasta sosetta? Varsinkin, jos se on valmista ja jättää monta työvaihetta pois porkkanakakun leipomisesta.
Ainekset;
3 dl fariini- tai muscovadosokeria
3,5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
Sokeri, porkkanasose, öljy ja munat sekoitetaan hyvin yhteen. Kuivat aieet sekoitetaan yhteen ja yhdistetään kosteaan seokseen. Taikina sekoitetaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi,
Taikina kaadetaan voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan ja sitä paistetaan 160 asteisen uunin keskitasolla noin 55 minuuttia.
Jäähtynyt kakku halkaistaan ja valmistetaan kuorrutus.
Kuorrutuksen kanssa olen joutunut taistelemaan... Joskus se on liian vetelää ja joskus liian sitä tai tätä. Tällä kertaa uskon löytäneeni suhteellisen hyvät ja oikeat ainesmäärät.
Kuorrutuksen ainekset;
100 g voita
150 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
Pehmeä voi vaahdotetaan ja sen sekaan sekoitetaan notkistettu tuorejuusto. Sokerit sekoitetaan rasvaseokseen ja sekoitetaan massa tasaiseksi.
Osa kuorrutuksesta käytetään kakun halkaistuun väliin ja loput kakun päälle.
Kakku koristellaan esim. mantelirouheella.
Ja kyllä! Kakku onnistuu hienosti myös soseesta! 🤩
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti