Muutamasta selkeästä raaka-aineesta syntyy maukas ja ruokaisa salaatti, jonka makumaailma on hyvinkin välimerellinen.
Ainekset;
200 g pastaa esim. Perhospastaa + oliiviöljyä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 tlk (n. 180g) kivettömiä kalamataoliiveja
1 keskikokoinen punasipuli
1 rkl kuivattua oreganoa
Tummaa balsamicokastiketta
Pasta keitetään ohjeen mukaan ja siihen sekoitetaan pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Väriä salaattiin voi lisätä käyttämällä esim. tricolor-pastaa.
Paprikat ja sipulit leikataan n. 2x2 cm paloiksi. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kaikki salaatin ainesosat on pilkottu suurin piirtein samaan kokoluokkaan.
Oliivit valutetaan ja kaikki aineet sekoitetaan yhteen. Balsamicoa lisätään salaattiin kunnon loraus, mutta kukin käyttää sitä oman makunsa mukaan.
Yllättävä ja ulkonäöstään huolimatta varsin raikas salaatti.
Tämän salaatin suurin etu on siinä, että se säilyy valmiinakin viileässä muutamia päiviä. Ainekset ovat sellaisia, että ne eivät nahistu ja näin salaattia voi tehdä kerralla suuremman määrän ja sitä voi syödä useana päivänä.
Ruokaisa salaatti toimii esim. grilliruokien kyljessä tai lihapullien kaverina.
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti