Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Arrabbiata-lohi

Ehdoton kalaruokasuosikkini on uunilohi. Ja ehdoton suosikkitapa valmistaa uunilohi, on kuorruttaa se arrabbiata-pestolla.

Pestoja löytyy eri valmistajilta hieman eri makuisina ja vahvuisina. Toisissa on enemmän tulisuutta, mutta läpeensä hyviä on olleet kaikki. Pestoja on saatavilla myös eri kokoisissa purkeissa, mutta tapaan käyttää aina koko purkin, koosta riippumatta. Ei jää silloin kaappiin turhan päitten vanhenemaan.

Ainekset; 

600-1000g lohifilee

1 prk Arrabbiatapestoa

n. 50 g pinjansiemeniä

Lohifilee kuivataan talouspaperilla ylimääräisestä nesteestä. Filee asetellaan uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille nahkapuoli alaspäin.

Pesto levitetään tasaiseksi kerrokseksi lohen pintaan ja päälle ripotellaan pinjan siemenet. Pidän pinjansiementen rakenteesta lohen pinnalla ja joskus päälle saattaa valahtaa siemeniä ihan reilusti...

Lohta paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes se on kypsä.

Tämän lohen kanssa ei voi mokata. 

Helppo ja maukas uunilohi maistuu esim. pasta-paprikasalaatin tai uunijuuresten kanssa.

Ei ihan arkiruokaa, vaan paremminkin sopivaa viikonloppuherkkua 😊





  🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti