Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Itse tehty vadelmasorbetti-vaniljajäätelö

Tämä itse tehty jäätelö syntyy kotikonstein, ilman jäätelökonetta ja melko yksinkertaisista aineksista. Kaipasin paksun ja täyteläisen vaniljajäätelön kaveriksi jotain pirteää ja kesäisen raikasta, joten kokeilin yhdistää itse tehdyn jäätelön sekä sorbetin.

Sorbetin mauksi valikoitui vadelma sillä perusteella, että käynnissä on pakastimentyhjäysviikot ja pakastimesta löytyi juuri sopiva määrä vadelmia.

Sorbetin ainekset:

Noin 4 dl pakastevadelmia

0,25 dl vettä

0,5 dl sokeria


2 kananmunan valkuaista

2 rkl sokeria

Koska vadelmat olivat ulkolaista perää, keitin ne hilloksi veden ja sokerin kanssa. Jäähtyneen hillon surauttelin siemenineen hienommaksi soseeksi sauvasekoittimella.

 Jäädyttelin pakastimessa sosetta metalliastiassa, välillä sekoitellen, sen aikaa kun valmistin jäätelömassan.

Jäätelömassan ainekset;

5 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

0,75 dl glukoosisiirappia

2 tl vaniljasokeria

Kerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan siirappi ja sen jälkeen kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Laitetaan vaahtomassa odottamaan viileään.

Valmistetaan sorbetti.

Valkuaiset ja pari ruokalusikallista sokeria vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi. 

Vadelmasose ja valkuaisvaahto yhdistetään.


Jäätelömassa ja sorbetti lusikoidaan vuorosiin kannellisiin astioihin.

Jäätelön annetaan jäätyä kannella suljetussa astiassa pakastimessa vähintään 4 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään saakka.

Hieman kirpeä sorbetti tasapainottaa sopivasti vaniljajäätelöä. Sorbetin hileisyys oli yllättävän runsasta, mutta tätä nautintoa se ei pilannut. Varsin onnistunut kokeilu! 😋



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti