Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 15. elokuuta 2022

Juuttimaton lisäkierrokset

Ostin pyöreän, 90cm juuttimaton, vaikka tiesin sen oleva aivan liian pieni siihen paikkaan, johon sen aioin laittaa. Ajattelin voivani kasvattaa halkaisijaa virkkaamalla, hapsuttamalla tai jotain.

Eikä sillä, etteikö tarjolla olisi ollut suurempiakin mattoja. Satuin vaan osumaan kauppaan, jossa hintojen esille laittaminen oli ollut jotenkin ylivoimaista, enkä sitten päässyt käsitykseen haluamani maton hinnasta ja siksi päädyin tällaiseen epätoivoiseltakin tuntuvaan ratkaisuun.

Ensimmäinen suunnitelma oli lisätä mattoon valkoiset hapsut makramee-langasta. Ostin tarkoitukseen (melko tyyriinkin) makrameelankarullan ja ajattelin, että virkkaan langalla kierroksen tai kaksi maton ympäri ja lopuksi hapsutan maton. Mutta löysinkin juuttinarua, jonka tiesin varmasti sopivan maton kanssa yhteen. Arvelin juuttinarun olevan helpompaa virkattavaakin, kuin tuo makrameelanka.

 Virkkasin juuttinarua 3 koukulla. 

Ensimmäisellä kierroksella virkkasin kiinteitä silmukoita maton reunan läpi. Tämä ei ollut kovin helppo rasti, mutta sinnikkäästi vääntämällä, yhden katkenneet (puisen) virkkuukoukun jälkeen sain siirtyä toiselle kierrokselle.

Toisella kierroksella virkkasin seuraavaa kuviota;

hy 2, 2 p+3kjs+2p samaan silmukkaan, hy 2, ks.

Tätä toistin kierroksen loppuun saakka.

Joku onnen kantamoinen oli, että ensimmäisen kierroksen silmukkajako meni tasan ja pääsin kierroksen loppuun ilman mitään soveltamista.

Tähän kohtaan päättelin virkkuutyön.

Leikkasin juuttinarusta n. 30 cm pitkiä pätkiä. Otin jokaiseen hapsunippuun kolme lankaa, taitoin ne kahtia, pujotin lankalenkin virkatun kuvion muodostaman aukon läpi ja lopuksi vedin lankojen päät lankojen muodostaman lenkin läpi ja kiristin solmun.





Tästä matosta olen kyllä tosi iloinen. Sain sisustukseen hieman bohohenkeä melko pienillä kustannuksilla ja pienellä vaivalla. 😊






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti