Vadelmacurd on jatkoa maustettujen tahnojen sarjalle. Näihin en varmaan kyllästy koskaan ja kokeilen kyllä uusia makuja jatkossakin. 🥰
Aiemmin olen valmistanut sitruunatahnaa ja kanelitahnaa. Nämä tahnat ovat maistuvia täytteitä esim. täytekakuissa ja kääretortuissa.
Valmistin tätä vadelmatahnaa juuri nyt, koska ajattelin sen sopivan väriltään ja maultaan ystävänpäivän leivonnaisiin.
Ainekset;
300g vadelmia
0,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
100g voita
2 kananmunan keltuaista
Vadelmia keitetään pehmeiksi veden ja sokerin kanssa (5-10 minuuttia). Vadelmat paseerataan painelemalla kauhalla ne siivilän läpi niin, että siivilään jää vain siemenet.
Nestemäinen ja siemenetön vadelmasose siirretään takaisin kattilaan ja lisätään mukaan voi. Sekoitellaan kunnes voi on sulanut soseeseen.
Lisätään keltuaiset vispilällä sekoittaen soseeseen ja keitellään koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa.
Curdia tuli tällä ohjeella n. 2,5 dl.
Vadelmacurd säilytetään kannellisessa astiassa viileässä. Säilyvyys on pari viikkoa.
Tahna on ihanan raikas ja ensimmäisenä testasin sitä laskiaispulliin.🥰
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti