Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. helmikuuta 2022

Vadelmacurd

Vadelmacurd on jatkoa maustettujen tahnojen sarjalle. Näihin en varmaan kyllästy koskaan ja kokeilen kyllä uusia makuja jatkossakin. 🥰

Aiemmin olen valmistanut sitruunatahnaa ja kanelitahnaa. Nämä tahnat ovat maistuvia täytteitä esim. täytekakuissa ja kääretortuissa.

Valmistin tätä vadelmatahnaa juuri nyt, koska ajattelin sen sopivan väriltään ja maultaan ystävänpäivän leivonnaisiin. 

Ainekset;

300g vadelmia

0,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

100g voita

2 kananmunan keltuaista

Vadelmia keitetään pehmeiksi veden ja sokerin kanssa (5-10 minuuttia). Vadelmat paseerataan painelemalla kauhalla ne siivilän läpi niin, että siivilään jää vain siemenet.

Nestemäinen ja siemenetön vadelmasose siirretään takaisin kattilaan ja lisätään mukaan voi. Sekoitellaan kunnes voi on sulanut soseeseen.

 Lisätään keltuaiset vispilällä sekoittaen soseeseen ja keitellään koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa.

Curdia tuli tällä ohjeella n. 2,5 dl.

Vadelmacurd säilytetään kannellisessa astiassa viileässä. Säilyvyys on pari viikkoa.

Tahna on ihanan raikas ja ensimmäisenä testasin sitä laskiaispulliin.🥰



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti