Marenkien valmistamisessa olen kohdannut omien taitojeni rajat ja marenkieni onnistumisprosentti on ehdottomasti paras, kun teen marengit italialaisesta marengista.
Nämä ystävänpäivän hempeät, mansikalta maistuvat marengit värjäsin punaisen ja vihreän pastellisävyin.
Italialaisen marengin ainekset;
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Italialaisen marengin tekemisessä yleiskone ja digitaalinen lämpömittari ovat aika korvaamattomia.
Valkuaiset laitetaan vaahtoutumaan yleiskoneeseen ja samaan aikaan valmistetaan sokerista ja vedestä kuuma liemi. Sokeri ja vesi mitataan kattilaan ja annetaan seoksen kiehua sekoittamatta, kunnes nesteen lämpötila on 121 astetta. Tänä aikana valkuaiset vatkaantuu kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuuma sokeriliemi kaadetaan valkuaisvaahtoon astian reunaa myöden koneen ollessa käynnissä.
Vaahdon vatkaamista jatketaan, kunnes se on napakkaa ja hieman jäähtynyt.
Maustoin vaahdon lopuksi mansikka-aromilla.
Jaoin marengin kahtia ja värjäsin massat. Laitoin kummankin värisen massan omaan pursotuspussiin ja leikkasin pussien päät auki. Nämä pussit laitoin rinnakkain suurempaan pussiin, johon kiinnitin tyllan. Näin sain kaksivärisen pursotteen.
Pursotin ruusut leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kuivatin niitä 125 asteisessa uunissa tunnin.
Dippasin marenkiruusujen pohjat maitosuklaaseen saadakseni niihin mansikalle kaveriksi sopivan maun.
Että suklaan ominaisuudet säilyvät sulattamisen jälkeen, pitää se temperoida. Sulatuksen ja lämmitykset tein metalliastiassa, vesihauteen päällä ja viilennyksen tein kylmässä vesihauteessa. Temperoinnin ajan sekoitin suklaata koko ajan.
Maitosuklaan temperointi tapahtuu Fazerin ohjeen mukaan seuraavasti
Suklaa sulatetaan ja suklaasulan lämpö nostetaan 45 asteeseen.
Suklaasulan lämpötila lasketaan 24-25 asteeseen
Ja vielä kerran nostetaan lämpötila 30-32 asteeseen.
Tämän jälkeen suklaan voi käyttää haluamallaan tavalla ja se kestää huoneenlämpöä ja säilyy kiiltävänä ja käsiteltävänä myös uudessa muodossaan.
Ihania ystävänpäiväleivonnaisia 🥰
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti