Tein ystäväni pojalle syntymäpäiväkakun. Päivänsankari pitää mutakakusta ja harrastaa jalkapalloa, niinpä kakussa yhdistyivät nämä kaksi.
Kakun piti riittää n. 14 henkilölle, mutta kun ollaan täällä pohjanmaalla, ei aina kaikki riittävyyden laskukaavat päde, vaan mukaan tarvitaan varmuuskerroin.
Tein kolme mutakakkua pienehköllä, 18 cm irtopohjavuoalla. Pohjustin vuoan leivinpaperilla ja voitelin reunat. Taikinan sekoitin kerralla ja jaoin sen kolmeen osaan.
Ainekset;
300g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
4tl vaniliinisokeria
2tl leivinjauhetta
200 g maitosuklaata
Voi sulatetaan kattilassa ja sekoitetaan mukaan sokeri. Hieman jäähtyneeseen seokseen lisätään munat. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja suklaa rouhitaan karheaksi rouheeksi ja aineet sekoitetaan voiseokseen.
Pohjia paistetaan 12-15 minuuttia 200 asteisen uunin alatasolla.
Täytteen ainekset;
4 dl kermaa
300 g valkosuklaata
1 prk ranskankermaa
Kerma vatkataan vaahdoksi. Sulatettu, jäähtynyt suklaa sekoitetaan pieninä erinä ranskankermaan. Suklaan tehtävä on hyydyttää kermatäyte sellaiseksi, että se kestää kakun välissä myös kakkua leikattaessa. Hyydyttämiseen voi käyttää myös esim. Liivatetta, jolloin suklaan määrää voi vähentää ja siten voi keventää hieman kakun makeutta.
Kakkupohjat ja täyte ladotaan vuorosiin takaisin vuokaan. Käytin apuna reunakalvoa, koska kakusta tuli aika korkea ja ylin täyteväli ei osunut enää kakkuvuoan yläreunan alapuolelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti