Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. lokakuuta 2021

Kurpitsamarengit

Kurpitsamarengit ovat niin kertakaikkisen sopivia syksyyn ja halloween-teemaan, että tapaan tehdä niitä lähes joka vuosi. Koska marenkimassa joka tapauksessa värjätään, käytän makuna salmiakkia, kuten pöyröömarengeissa, salmiakkijauhe kun värjää massan hieman ruskehtavaksi.

Ranskalaisten marenkien (40-50 kpl, marenkien koosta riippuen) perusohje;

3 kananmunan valkuaista

2 dl hienoa sokeria

n. 0,5 tl etikkaa

Elintarvikevärejä


Munan valkuaiset erotellaan keltuaisista. Valkuaisia vaahdotetaan kuivassa ja puhtaassa kulhossa ja kun vaahto alkaa muodostumaan, lisätään mukaan hiljalleen sokeri. Massaa vatkataan niin kauan, että sokerikiteet on täysin sulaneet. Massaan lisätään etikka ja se maustetaan salmiakkijauheella.

Pieni määrä (ihan vain 2-3 ruokalusikallista) massaa otetaan erilleen ja värjätään vihreäksi. Vihreä massa laitetaan pussiin, jonka kärjestä leikataan ihan pieni pala pois, tai pursotuspussiin, jossa on pieni, tasareikäinen tylla. Itse suosin tällaisissa pursotuksissa ihan tavallista, pientä muovipussia, koska tuollaisessa määrässä pursotettavaa jää massasta jo lähes puolet tyllan sisään… Tällä vihreällä massalla pursotetaan kurpitsojen kannat.

Suurempi osa massasta värjätään oranssiksi ja lapataan massa pursotuspussiin. Kurpitsapursotuksen tyllana käytetään tähtityllaa. Näihin kurpitsoihin käytin tyllaa, jossa on pieni sahalaita.

Marengit pursotetaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja niitä kuivatellaan (en puhuisi paistamisesta) 100 asteisessa uunissa n.1 tunti.

Reunimmaisia marenkeja voi kuivattamisen aikana testata ja kun ne alkavat irtoamaan alustasta kokonaisina, ne ovat valmiita. Valmiit marengit ovat napakoita ja kuivia, mutta suussa ne muuttuvat pureskeltaviksi ja sitkeksi.

Näitäpä on mukava natustella tällaisenaan tai käyttää leivonnaisten koristeena. 😃



2 kommenttia:

  1. Wau, ompa hienot!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! 😊 Kuvien laatu ei tee oikeutta, mutta idea varmasti käy selville.

      Poista