/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/img_2908.jpg?itok=UDXWUcVZ)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/img_2910.jpg?itok=9kdQXIkV)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/img_2913_0.jpg?itok=rIbV93A1)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/img_2911_0.jpg?itok=vgYiw115)
Katselin kun poika mylttäsi ja kääri pipoaan niin matalaksi, että melkein pesulappu kääntyi näkyviin. Kysyin sitten, että jos tekisin hänelle uuden pipon ja heti kerralla oikean korkuisen, niin tulisko pidettyä? Lupasi miettiä...
Väriksi poika valitsi tumman harmaan ja minä valitsin langaksi pistelemättömän puuvillalangan, Alize cotton gold ja siihen 3 koukku.
Pipon virkkaamisen tein taas hyväksi havaitulla hittipipon ohjeella, jossa pipo virkataan edestakaisin pystysuunnassa suorakaiteeksi ja kiintein silmukoin aina takimmaiseen silmukkaan.
Samalla ohjeella tein myös aiemmin Sulo Vilenin pipon.
Silmukoita loin 58. Määrän mittasin sopivaksi vanhaan pipoon vertaamalla. Ja muutama ilta siinä sitten meni silmukoita tehden, että riittävä määrä kierroksia oli kasassa. Kierrosten määrän mittasin sopivaksi pojan päähän tälläämällä. Poika arvosti.
Lopuksi päättelin työn ja ompelin neulalla suorakaiteen reunat yhteen. Yläpään rypytystä hieman jännitin... paksua materiaalia kun pitäisi saada nätisti ryppyyn. Mutta jotenkin tuo lopputulema ei ole lainkaan niin paha, kuin pelkäsin sen olevan.
Halusin merkata pipon vielä hand made - keinonahka lapulla. Sen kiinnitin pipon alareunaan niin, että reunaa taitettaessa näkyviin jää vain ”hand”. Jotenkin siitä tulikin sitten ihan täydellinen, pieni yksityiskohta 😊
Ja mikä hienointa; pipo kelpaa myös pojalle ❤️
Tästä postauksesta tulikin melko pitkä. Mutta olipa niin monta vaihetta kerrottavana ja kuvaa kuvattavana, että lyhyempi kertomus ei vain olisi riittänyt.
En yhäkään käynnistä konetta suotta tai olemattomien määrien vuoksi, vaan jos jotain teen, se tapahtuu yleensä reilulla kädellä. Niinpä näitä muffinssejakin tuli kertaheitolla 28 kpl... 😬 tietenkin taikinan puolittamisella pääsee sitten vähän kohtuullisempaan määrään.
Ainekset;
4 munaa
3 dl sokeria
1 dl lemoncurdia
(maustaminen toimii myös sitruunamehulla n. 0,5 dl ja halutessaan taikinaan voi raastaa myös sitruunan kuorta)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maissi- tai perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
1 dl mantelijauhetta
4 dl kermaa
Sattui kaapissa olemaan päiväyksen yli mennyt purkki smetanaa, joten käytin taikinaan 2 dl kermaa ja 2 dl smetanaa, niin ei mennyt käyttökelpoinen maitotuote hukkaan.
Paperivuoat asetetaan muffinssipellille ja ne täytetään taikinalla suurin piirtein puolilleen.
Muffinnsseja paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Jäähtyneiden muffinssien pintaan levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja sen päälle tein marenkivoikreemistä kukkapursotteet. Tulppaaneja kyseiset kukat taitaa olla, vaikka ruusunakin sen joltain kantilta katsoen voi nähdä.
Marenkivoikreemin ohje löytyy aiemmasta postauksestani ystävänpäiväleivoksista. Tähän muffinssimäärään voikreemiä tarvitaan kaksinkertainen annos.
Värjäsin n. 1/4 kreemistä vihreällä, 1/4 keltaisella ja 1/2 vaaleanpunaisella pastavärillä.
Tarkoituksena on saada kukkiin keltainen keskus ja vaaleanpunaiset terälehdet.
Kreemi levitetään kelmun päälle niin, että vaaleanpunainen massa tulee alle, laajemmalle alueelle ja keltainen pötkyläksi sen päälle.
Näin ystävänpäivän alla ajatukset alkaa olla hyvinkin sydämellisiä. ❤️ Yhtenä iltana mietin sitten että mihin näitä sydämiä oikein laittaisin, kun sellaisia nyt luoda halusin. Vilkaisu Pinterestiin riitti. Ikkunallehan ne sopii!
Virkkasin erilaisilla malleilla kalalangasta halkaisijaltaan n. 15 - 20 cm pitsikuvioisia sydämiä. Pinterestin kautta ohjeita löytyi useita.
Valmiit sydämet kovetin sokerivedellä ja pingotin muotoonsa nuppineulojen avulla.
Kovettuneeseen sydämeen pujottelin silkkinauhan ja kiinnitin sydämen ripustusnauhan.
Ihana pieni ystävänpäivämuistaminen. 😊
Tomaatti on ylettömän hyvää lämpimänä ja esim. grillissä kypsennettynä. Siitä tulee makea, maukas, mehukas ja vielä terveellinenkin herkku.
Olen hieman allerginen tomaatille, mutta olen huomannut, että kypsennetystä tomaatista ei tule niinkään oireita, vaan ongelmia syntyy ainoastaan tuoreista tomaateista. Jollain tapaa myös lajikkeella ja viljelytavallakin on tässä suhteessa kyllä merkitystä.
Paahdetuista tomaateista mainitsi minulle veljeni ja lähdin sen perusteella reseptiä testaamaan. Alkuperäinen ohje sivulta soppa 365.
500g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
Timjamin oksia
Suolaa
Mustapippuria
Puolitin tomaatit ja sekoitin pellillä kaikki ainekset yhteen. Tomaatteja paahdetaan 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Nämä tomaatit maistuvat herkuilta ihan tällaisenaan, niitä voi käyttää aterian lisukkeena tai salaateissa tuoreen tomaatin sijasta. Itse suosin juurikin salaattien osana. Varsinkin jos salaattiin tulee joku muukin lämmin osa, esim. kanaa, tomaatit voi lisätä salaattiin myös lämpiminä.
Olen testannut tämän reseptin myös kuivatulla timjamilla ja vaikka lopputulos ei varsin sama olekaan, niin tuoreen timjamin voi korvata myös kuivatulla.