Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Virkattu pöytäliina

Halusin yksinkertaiselle neliön muotoiselle talonpoikaistyyliselle pöydälle yksinkertaisen neliön muotoisen virkatun liinan. Pienen pohdiskelun jälkeen päätin toteuttaa liinan seuraavalla mallilla:




Lankana luonnon valkoinen Novita Cotton crochet ja koukku 1,5.


Ajatus oli, että liina tulisi valmiiksi poikani rippijuhliin, jotka olivat heinäkuun alkupuolella. Ja kyllähän se tavallaan tulikin valmiiksi… Sain nimittäin nuo peruskierrokset jo ajoissa sille mallille, että se rupesi olemaan liinana kyseiseen pöytään jo riittävän suuri, mutta se jäi selkeästi kaipaamaan jonkinasteista reunusta. 

 


Valitsin reunukseksi erään virkkauslehden mallissa olleen melko leveän koristeellisen reunan ja tiesin kyllä heti, että tuli aikataulun puitteissa varmaan puraistua vähän liian iso pala. Ja niinhän siinä kävi, että liina valmistui juhliin mennessä vain koristereunuksen kiinteisiin kierroksiin asti, mutta reunan erikseen virkattavat pykälät jäivät toteuttamatta. Kukaan ei kuitenkaan rippijuhlissa asiaa huomannut. Tai ei ainakaan siitä huomauttanut... 😬


 

Nyt jälkikäteen olen niitä pykäliä liinaan väkertänyt ja lopulta vähän varkainkin se sitten koukulta tipahti. Haaste viimeisissä pykälissä oli siinä, että niiden tekeminen oli pelkkää laskemista ja sovittelua. Eli niihin piti keskittyä täysin, eikä minkäänlainen multitaskaus ollut mahdollista… Ja liinan valmistuminen pitkistyi ja sitkistyi.



 

Yksinkertainen keskiliina ja monimutkainen reunus istuvat Ihanasti yhteen.❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti