Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Nakkikääröt

 

Olen ottanut asiakseni opettaa pojalleni leipomista ja erilaisten pienten välipalojen valmistamista. Nuorta teiniä ei niin paljoa leipominen tai muut köksäilyt kiinnosta, että niitä juttuja ihan omin päin ja omasta aloitteesta tekisi. Täytyy pyytää ja ohjata, tai muuten jää tekemättä. Lähinnä tehdään näitä yhteisiä keittiöjuttuja sitten sillä ajatuksella, että joskus tulevaisuudessa hän osaisi edes jotain itse, eikä menisi heti sormi suuhun tai ettei tarvitsisi tyytyä valmisiin eineksiin. Vähän niin kuin uusavuttomuuden ehkäisyä. 

Nakkikääröt ovat todella helppoja ja vaivattomia ja ne ovat juuri nuorisolle maistuvaa pientä suolaista. Eikä näitä aikuisetkaan moiti. Ainekset ovat lähes valmiita ja itse tehtäväksi osuudeksi jää ainoastaan kokoaminen ja paistaminen. Meillä nakkikääröissä maistuu kurkkusalaatti tai ketsuppi. Kummallekin maulle kun löytyy kannattajansa.

 

Ainekset 10 kpl;

5 pakastevoitaikinalevyä

10 nakkia

kurkkusalaattia tai ketsuppia

Juustoa

Munaa voiteluun


Sulaneet voitaikinalevyt halkaistaan kahtia. Syntyneitä neliöitä kaulitaan hieman, että niistä tulisi vähän pidempiä, kuin ne ovat leveitä. Taikinalevyn keskelle laitetaan lusikallinen kurkkusalaattia tai ketsuppia. Tähän päälle asetetaan siivu juustoa (ihan mikä tahansa juusto käy) tai juustoraastetta ja lopuksi nakki. Taikina kääritään tiukaksi kääröksi nakin ympärille ja käärö asetetaan pellille saumapuoli alaspäin. Ennen paistamista kääröt voidellaan munalla.


 


Kääröjä paistetaan n. 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Paistumista kannattaa loppuvaiheessa tarkkailla ja antaa kääröjen olla juuri niin pitkään uunissa, ettei niiden pinta pala. Tällöin vältetään varmimmin taikinaiseksi jäävä sisus. Kääröjä jäähdytellään hetki ennen tarjoilua, ettei suu pala tulisen kuumassa sisuksessa.

 

Kääröt maistuvat myös kylmänä tai mikrossa lämmitettynä.

 
Kääröjä voidaan säilyttää jääkaapissa muutama päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti