Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Vanhojen puutarhakalusteiden tuunaus




Lähtökohtana kalusteille oli Fasen roskalavaryhmästä saatu kulunut kalustesarja. Kalusteissa ei sinänsä ollut mitään rakenteellista vikaa, joten korjauksia niihin ei tarvinnut tehdä. Tekniikkana käytin samaa monen tekniikan sekoitusta, jota käytin mm. vanhan naulakon tuunauksessa.


 Aloitin hiomalla kalusteet, jonka jälkeen maalasin ne pohjamaalilla. Kun ei voi tietää, minkälaisia maaleja ja öljyjä kalusteissa on aiemmin käytetty ja kuinka ne alimmat kerrokset sitten puskee pintamaalin läpi.

 
Pohjamaalin päälle tein roosan ja vihreän sävyillä alueita, joiden tarkoituksena on vilkkua krakeerauskuvioiden välistä.

 
Krakeerausainetta en levittänyt tasaisesti kaikkialle kalusteisiin, vaan jätin väliin kohtia, joissa valkoinen maalipinta saa olla ehjä.


 
Maalauksen jälkeen hioin kalusteet kauttaaltaan ja tein hiomalla keinotekoisia kulumia ihan jokaiseen reunaan ja nurkkaan. Ajatuksena oli saada pinta näyttämään oikeinkin vanhalta ja elämää nähneeltä.

Sommittelin serveteistä leikkaamistani ruusukuvioista silmään sopivia ryhmiä ja kiinnitin ne decoupagelakalla paikoilleen. En vierastanut kalusteiden rakosia, vaan vähän tarkoituksellakin yritin sovittaa kuvat niin, että niihin tulee useita saumoja. 

 
Decoupagelakan kuivuttua hioin myös servettikuvia, että niihinkin tulisi vähän säröä.

 
Lopuksi lakkasin kalusteet kautaaltaan matta-kalustelakalla.

 
Ja pisteeksi ii:n päälle kiinnitin ihan aluksi irroittamani messingin väriset laatat takaisin. Alkuperäisillä pienillä nauloilla kiinnittäminen ei onnistunut, joten liimasin ne paikoilleen.

 
Kyllä pitäis kelvata ilta-auringossa nyt istuskella. 😎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti