Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. kesäkuuta 2020

Pekoni-perunasalaatti


Tähän perunasalaattiin olen vuosien mittaan ja maun mukaan lisännyt eri aineksia, kunnes se on muotoutunut nykyiselleen. Parasta tämä salaatti on silloin, kun sen saa tehdä uusista perunoista. Pekoni saa sen maistumaan niin miehekkäältä, että saattaa maistua kaikkein karskeimmillekkin lihansyöjille. Loistava lisäke grilliruokien kylkeen. 

Äijäruuaksi tätä kutsun lähinnä sen ainesten karkeuden takia sekä myös siksi, että oikeastaan ihan terveelliset aineet menee lopuksi aika kauas siitä terveestä. Sanana ”salaatti” onkin ehkä hieman harhaanjohtava. Tässä ei liikoja hifistellä ja pienistelyyn tai kuorimiseen ei käytetä aikaa, vaan perunat halkaistaan puolikkaiksi ja muut ainekset pilkotaan melko krouveiksi paloksi ja kaikki vaan sekoitetaan lopulta yhteen.

Ainekset

·         n 2 kg uusia perunoita
·         4 suolakurkkua
·         1 omena
·         1 pieni purjo
·         1 prk punaisia papuja
·         1 pkt n. 150 g pekonia
·         n. 5 dl majoneesia
·         1 prk kermaviiliä
·         sinappia
·         mustapippuria

Perunat keitetään ja jäähdytetään. Jos ei käytä kuutioitua pekonia, pienitään pekonisiivut uunipellille sellaisiksi sormenpään kokoisiksi palasiksi. Pekonit paahdetaan uunissa ruskeiksi ja rapeiksi. Noin 10 minuuttia 250 asteessa hoitaa homman. Tässä kohtaa voi halutessaan hieman keventää ja nostaa ruskistuneet pekonipalat talouspaperin päälle, jolloin iso osa pekonin rasvasta jää sitten salaatista pois. Jos pekonit ripottelee vasta tarjoiltaessa annosten päälle ne tuntuvat mukavilta ja rapsakoilta suussa.
Aineet pilkotaan ronskilla kädellä ja sekoitetaan yhteen.


Sinapin ja mustapippurin määrän määrittelee ainoastaan oma maku. Käytän itse tällaiseen satsiin noin 1/2 dl sinappia ja 1 rkl rouhittua mustapippuria.
Keskikesän juhla ja sateet voi tulla!! 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti