Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Suklaiset muottipikkuleivät

 

Reseptikirjasta nappasin pääsiäiseksi nämä hyvin suklaiset kerrospikkuleivät. Täytteeksi voista ja tomusokerista tuli kreemi, jonka maustoin creme brulen makuisella makutahnalla (normaalisti mausteena tässä täytteessä käytän vaniljaa). Osassa pikkuleipiä käytin täytteenä vaahtokarkkimassaa. Se on helppo, valmis täyte, joka kylläkin saa puoliskat luistelemaan pois sijoiltaan, mutta valkosuklaalla kuorruttaminen sitoo pikkuleivän osat kyllä lopuksi paikoilleen.

Pikkuleipätaikina on ihan perus murotaikina, johon lisätään sulatettua tummaa suklaata. Ja varuuksi vielä vähän kaakaojauhetta 😃

Ainekset;

250 g voita
1,5 dl ruokosokeria
2 munaa
200 g tummaa suklaata
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

200g valkosuklaata koristeluun

Voi ja sokeri sekoitetaan vaahdoksi ja munat vatkataan joukkoon yksitellen. Seosta vatkataan, kunnes se on kuohkea. Sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekoitetaan seokseen ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Taikina sekoitetaan tasaiseksi. Taikinaa lepuutetaan kylmässä ainakin tunti. Mieluusti lepuuttelen taikinoita seuraavaan päivään, mutta voita ja suklaata käytettäessä tämä taikina menee vuorokaudessa ihan liian kovaksi. Jos taikinan tekee margariinista, silloin kovettumisen kanssa ei ole ongelmaa. Tällöin taikinaan on kuitenkin maun vuoksi hyvä lisätä taikinan tekovaiheessa noin 0,5 tl suolaa.

Taikina kaulitaan levyksi jauhotetulla alustalla ja taikinasta otetaan muotilla pikkuleipiä, joita paistetaan 200 asteessa 8-10 minuuttia. Pikkuleivät tein vuodenaikaan ja pääsiäiseen hyvästi sopivaisella muotilla. Valitsin melko pienen muotin, koska näistä on tulossa kerrospikkuleipiä, niin pysyy se yksittäisen pikkuleivän koko jollain tapaa sitten hanskassa. Tällä n. 5cm korkealla muotilla taikinasta tuli 35 kerrospikkuleipää.


Kun pikkuleivät on jäähtyneet, levitetään täytettä toiselle puoliskolle ja painetaan toinen puolisko päälle.

Tomusokeri-voitäytteen ainekset

n. 100g voita
n. 3,5 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria

Vielä lopuksi se hifistely ja kastoin pikkuleipiä sulatettuun valkosuklaaseen. Osaan pikkuleipiä ripottelin sulan suklaan pintaan värirakeita.

Nämä pikkuleivät ovat jo vähän kuin pieniä leivoksia.❤️ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti