Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Kevätkakku

Tämä kakku on yksi kahvikakuista, joita jo nuorena tyttönä leivoin. Ja nyt kun taas reseptin kaivoin esille ja kakun tein, muistin miksi se on mieleeni jäänyt. Taikina on runsas ja nimi kyllä kuvaa jotenkin osuvasti tätä kakkua. Ananas tekee kakusta mehevän ja mantelirouheesta tulee kakkuun mukavasti pureskeltavaa.

Ainekset 

300 g voita

3 dl sokeria

4 munaa

50g mantelirouhetta

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 (pieni) tölkki ananaspaloja tai ananasmurskaa mehuineen


Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munat sekoittaa rasvaseokseen yksitellen ja aina välissä kunnolla sekoittaen. Tämä taikina on hieman erikoinen, kun munia taikinaan tulee niin paljon, että ennen jauhojen lisäämistä taikina saattaa olla juoksettuneen näköinen, eikä mikään kuohkea vaahto.

Kuivat aineet ja mantelirouhe sekoitetaan yhteen ja seos sekoitetaan taikinaan vuorosiin ananaksen kanssa.  Taikina sekoitetaan tasaiseksi massaksi. 

Mahdollisesti munien koosta tai ananaksen koostumuksesta johtuen taikina saattaa valmiinakin näyttää vielä erottuneelta. Tällöin olen lisännyt hieman (n.0,5dl) vehnäjauhoja taikinaan, kun jotenkin tuntuisi oudolta laittaa juoksettunut taikina uuniin... 😳

2 litran kakkuvuoka voidellaan ja halutessa jauhotetaan korppujauhoilla. Taikina lapataan tasaisesti vuokaan ja kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa keskitasolla 1 tunti 15 minuuttia.

Jäähtynyt kakku kumotaan lautaselle. Koristelin kakkua tomusokerilla ja pienillä kukkasilla sekä hopeahelmillä.

Kakussa maistuu kevät ja se on ihanan kostea. 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti