Banaanikakkua tituleerataan myös nimellä bananabread. Miellän tämän leivonnaisen leivän sijaan makeahkoksi kakuksi ja siksi puhun mieluummin ihan kotimaisittain banaanikakusta.
Ainekset;
3 banaania
4 munaa
2dl piimää
6dl kaurahiutaleita
1tl soodaa
2tl kanelia
2tl vaniliinisokeria
1/2 tl suolaa
Teen tämän banaanipohjaisen leivonnaisen hyvin samalla tavoin kuin muut banaanileivonnaiset;
Banaanit muusataan sauvasekoittimella ja mukaan sekoitetaan munat ja piimä. Tämän jälkeen kaurahiutaleet lisätään nestemäiseen seokseen parin desin erissä ja jatketaan sauvasekoittimella sekoittamista niin, että hiutaleet suurelta osin murskaantuvat, vaikka suutuntumaakin saa jäädä. Lopuksi taikinaan sekoitetaan sooda ja mausteet.
Taikina kaadetaan 1,5 litran voideltuun kakkuvuokaan ja kakkua paistetaan n. 50 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Kakun kypsyys varmistetaan tikulla.
Kakun annetaan jäähtyä hetki, ennen kuin se poistetaan vuoasta.
Kakku on parhauimmillaan heti tuoreena ja kovin säilyvä se ei ole. Se kuitenkin säilyy viileässä pari päivää varsin hyvänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti