Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 16. maaliskuuta 2021

Terveellinen banaanikakku

 Banaanikakkua tituleerataan myös nimellä bananabread. Miellän tämän leivonnaisen leivän sijaan makeahkoksi kakuksi ja siksi puhun mieluummin ihan kotimaisittain banaanikakusta.

Ainekset;

3 banaania

4 munaa

2dl piimää

6dl kaurahiutaleita

1tl soodaa

2tl kanelia

2tl vaniliinisokeria

1/2 tl suolaa


Teen tämän banaanipohjaisen leivonnaisen hyvin samalla tavoin kuin muut banaanileivonnaiset; 

Banaanit muusataan sauvasekoittimella ja mukaan sekoitetaan munat ja piimä. Tämän jälkeen kaurahiutaleet lisätään nestemäiseen seokseen parin desin erissä ja jatketaan sauvasekoittimella sekoittamista niin, että hiutaleet suurelta osin murskaantuvat, vaikka suutuntumaakin saa jäädä. Lopuksi taikinaan sekoitetaan sooda ja mausteet.

Taikina kaadetaan 1,5 litran voideltuun kakkuvuokaan ja kakkua paistetaan n. 50 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Kakun kypsyys varmistetaan tikulla.

Kakun annetaan jäähtyä hetki, ennen kuin se poistetaan vuoasta.

Kakku on parhauimmillaan heti tuoreena ja kovin säilyvä se ei ole. Se kuitenkin säilyy viileässä pari päivää varsin hyvänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti