Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. syyskuuta 2020

Puolukka-kardemumma-murupiirakka


 

Mustikka ja kardemumma on oiva makupari, mutta se yllättää miten hienosti myös puolukka ja kardemumma maistuvat yhdessä. Toisin sanoen; tämä piirakka toimii mustikan tai puolukan kanssa.

Piirakka edustaa murupiirakkojen parhaimmistoa ja taas samalla vaivalla saa koko pellillisen piirakkaa. 

Puolukat voivat olla tuoreita tai pakasteita.


Piirakan ohje on alkuperäisessä muodossaan liian hyvää - blogissa. Kerran tätä piirakkaa leipoessani kaapissa oli pari päiväyksen ylittänytä kermaviilipurkkia ja muokkasin ohjeen hieman kuin vahingossa sellaiseksi, että pohjaan tuli jotenkin entistä enemmän luonnetta ja sen jälkeen olen tehnyt tämän piirakan näin;

Ainekset;
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 prk kermaviiliä
200g sulatettua voita
7dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
6dl puolukoita

Muruseos

1,5dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2tl vanilijasokeria
50g voita

Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan hieman jäähtynyt, sulatettu voi. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään yhteen ja lisätään vuorosiin kermaviilin kanssa kananmuna-sokerivaahtoon.

Muruseos valmistetaan sekoittamalla seoksen kuivat ainekset yhteen ja ne nypitään kovan voin kanssa sekaisin. Muruseoksesta tulee kuivahko ja irtonainen, mutta se toimii kostean pohjataikinan kanssa.

Taikina levitetään leivinpaperin päälle syvälle uunipellille, puolukat ripotellaan taikinan päälle ja viimeisenä kaiken päälle levitetään muruseos.

Leipomisessa käytän aina ihan oikeaa voita. Se, jos mikä antaa leivonnaisiin makua. Ohjeen mukainen määrä soveltuu parhaiten 50cm uunipellille ja lisäämällä aineksia 1/4 siitä saa jo melko muhkean piirakan 60cm uuniin.

Piirakka paistetaan kypsäksi 200 asteisessa uunissa. Paistoaika 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti