Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Kana-pekoni-BBQ voileipäkakku

 
Tänä vuonna äitienpäiväksi tein makean täytekakun sijaan voileipäkakun. Täytteenä makupari kana-pekoni koska ne maistuu kyllä aika jämerältä yhdessä. Höysteenä pekonitäytteessä BBQ-kastike sekä kanassa makean ja tulisen kombo.

Ainekset;

1 Iso paketti paahtoleipää tai pitkittäin leikattu vuokaleipä

Kanatäyte;

      450g    hunajamarinoitua kanaa
         1prk    ranskankermaa
         1 prk   ananasmurskaa
         punainen paprika
         Mausteeksi chilikastiketta ja/tai chilirouhetta oman maun mukaan

Pekonitäyte;

         2pkt    pekonikuutioita
         1/2      tuorekurkku
         BBQ kastiketta oman maun mukaan
         1prk    ranskankermaa
         Mausteeksi mustapippuria
Päällyste;
         1 pkt   maustamatonta tuorejuustoa
         1 pkt   savusulatejuustoia
         ½ prk ranskan kermaa

Kana (voi olla vaikka se parjattu hunajamarinoitu, koska toimii tässä tapauksessa varsin hyvin.) paistetaan kypsäksi ja jäähdytetään. Paprika pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja kaikki täytteen aineet sekoitetaan yhteen. Maustetaan tuliseksi oman maun mukaan esim. chilirouheella tai valmiilla chilimaustekastikkeella. Huom! Maku pehmenee kakussa, joten tulisuuden voi maustaa hieman yli, niin se myös tuntuu sitten paremmin valmiissa kakussa. 

Pekonit ruskistetaan pannussa ja jäähdytetään. Kurkku pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja sekoitetaan kaikki täytteen aineet yhteen. Maustetaan BBQ- kastikkeella ja mustapippurilla.

Käyttäessäni paahtoleipäpaloja, leikkaan reunat pois, koska ne kovettuvat helposti. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta jos kakun annetaan jonkun aikaa oleentua ja maustua, niin siinä vaiheessa leipien reunat helposti kuivuu. Leivät ladon niin, että saumat eivät tule päällekkäisissä kerroksissa kohdakkain. Silloin kakkua leikatessa se ei murtuile leipien saumakohdista. Annan kakkujen maustua ja makujen tasaantua 1-2 päivää ennen päällystämistä ja tarjoilua. siksi en kostuta leipiä mitenkään, vaan ne imevät kosteuden täytteistä. Jos on kiireempi aikataulu, kostutuksessa käyttäisin tässä tapauksessa kanalientä.

Täytettä laitan väleihin vuorosiin kumpaakin. Tähän kakkuun tuli yhteensä viisi väliä, joista kolme kanatäytteellä ja kaksi pekonitäytteellä. Kakku oli ensin todella korkea, mutta maustumisajan jälkeen se oli painunut kasaan niin paljon, että ei ollut mitään ongelmaa saada sitä mahtumaan kuvun alle päällysteen ja koristeidenkin kanssa.


Päällysteen levitin tasaisesti maustuneen kakun päälle ja koristelin sen herneenversoilla ja minitomaatin puolikkailla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti