Mustikkamuffinssit nousevat kyllä kaikissa muodoissaan sinne kotona leivottujen muffinssien kärkeen. Reseptejä on käytössäni monia, enkä oikeastaan pysty niistä äkkiseltään omaa suosikkiani edes nimeämään.
Aiemmat julkaisemani mustikkamuffinssiohjeet 👇🏻
Mustikka-valkosuklaamuffinssit
Mustikka-juustokakkumuffinssit
Tämä taikina on yksinkertaisenakin sen verran runsas, että taikinasta tulee 14-16 muffinssia, joka on omasta mielestäni sellainen määrä, jonka vuoksi viitsii jo leipomaan ruveta. Ohje on mukaelma reseptistä, joka löytyy täältä.
Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1/4 tl suolaa
4-5 dl mustikoita
2 kananmunaa
1 dl öljyä
200 g kermaviiliä
2 dl sokeria
Kuivat aineet (sokeria lukuunottamatta) yhdistetään ja jauhoseokseen lisätään jäiset tai tuoreet mustikat. Öljy, munat, kermaviili ja sokeri sekoitetaan keskenään ja seos lisätään jauho-mustikkaseokseen sekoittaen nopeasti taikina tasaiseksi.
Muffinssivuoat asetellaan muffinssipellille ja taikinaa jaetaan muffinssivuokiin siten, että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi.
Muffinssien päälle valmistetaan muruseos.
Ainekset:
Noin 20 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Sokeri ja jauhot nypitään pehmeään voihin ja syntynyt muruseos levitellään muffinssien päälle.
Muffinsseja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Pehmeät ja muhkeat muffinssit, joiden valmistaminen ei edes vaadi mitään erityistaitoja 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti