Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. heinäkuuta 2025

Itse tehty mansikkajäätelö tuoreista mansikoista


Jäätelö ja mansikat ❤️

Kuumien kesäpäivien viilentäjäksi valmistin tuoreilla mansikoilla maustettua jäätelöä. Tiesin kyllä, että paloina jäätelömassaan lisätyt marjat muuttuvat pakastimessa hileisiksi, vaikka massaan glukoosisiirappia olisikin lisätty. Itse tehdyn jäätelön yksi kulmakivi kun on glukoosisiirappi, joka kermaseokseen lisättynä estää kermamassan hileytymisen pakastettaessa. Mansikoiden hileytymistä se ei estä, mutta se olikin tämän jutun juoni! Mansikat maistuvat lähes tuoreilta, mutta ne ovat ihania, pirskahtelevan piristäviä kipeneitä jäätelön seassa. 


Ainekset noin 1,5 litraan jäätelöä;

6 dl kuohukermaa

0,75 dl glukoosisiirappia

1 tlk kondensoitua maitoa

Noin 0,5 litraa tuoreita mansikoita pieninä kuutioina


Kerma vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään siirappi sekä kondensoitu maito. Vatkaamista jatketaa, kunnes vaahto taas jämäköityy, mutta on varottava liiallista vatkausta, ettei kermamassa leikkaa ja muutu heraksi.

Mukaan sekoitetaan pienet mansikkakuutiot.

Mielestäni pelkistä mansikoista tuli jäätelöön riittävä mansikan maku. Väri oli kuitenkin niin valju, että tehostin sitä punaisella elintarvikevärillä.

Jäätelömassan pistin kannelliseen astiaan ja ripottelin pintaan koristeeksi pieniä vaahtokarkkeja sekä mansikan makuisia valkosuklaakaramelleja.

Näillä helteillä on ihanaa, kun pakastimessa on valmiina raikasta ja viilentävää jäätelöä 🥰




🌸 Terveisin Susanna 🌸

https://www.facebook.com/pastaakostassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti