Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. elokuuta 2020

Köynnöstuki piikkilangasta

 

Olen aina pitänyt kärhöistä, mutta niille ei vain meinaa löytyä sopivaa paikkaa puutarhasta. Niinpä viime keväänä kokeilin niiden istutusta ruukkuun köynnöstuen kanssa. Ja kun piikkilankaan niin olen kovasti ihastunut, tein kärhöjen tuen siitä. Ajattelin piikkilangan olevan sen verran jämäkkää tavaraa, että se köynnöstukena kestää.

Väänsin piikkilangasta suurehkon sydämen ja jätin sen alareunaan melko pitkän hännän. Tähän häntään sidoin rautalangalla vahvistukseksi (alun perin jonkin kasvin tukena olleen) bambun oksan. Maalasin koko keksinnön ruusukullan värisellä spraymaalilla. Lopulta työnsin bambuvarren ruukun multaan, ihan ruukun pohjaan saakka.

Istutin eri väriset kärhöt tuen molemmille puolille.

 

Kärhöt kasvoivat kesän mittaan ja autoin niitä kiertymään tasaisesti tukea pitkin. Heinäkuun alulla niihin alkoi ilmestymään kukannuppuja, jotka ensin hiljaksiin ja yksitellen aukesivat, kunnes elokuun alulla koko sydän oli täynnä upeita kukkia.

 

Tuen heikkous on yhden varren päässä lopulta raskaaksi muodostuva latva, johon tuuli herkästi tarttuu. Jos maahan meneviä tukia olisi kolme tai enemmän, pystyssä pysymisen kanssa ei olisi mitään ongelmaa, mutta ei olisi tuki liioin sydämen muotoinen...  Tämä istutus ei varmastikaan pysyisi kuosisssa ja pystyssä avomaalla, mutta vähän tuulensuojaisessa paikassa, kuten itselläni terassin portaiden kaiteen vieressä, se on menestynyt varsin hienosti. ❤️

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti