Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. heinäkuuta 2020

Helppo ja nopeasti valmistuva mansikkatorttu


Tortun ohjeen olen saanut parisenkymmentä vuotta sitten ystävältäni Marilta. Tämä torttu (tai kakku, mikä sen lopullinen määritelmä voisi ollakaan) on niin herkullinen, että ohjeen saatuani ei ole ainoatakaan mansikka-aikaa mennyt ohi ilman, että tätä torttua olisi meillä syöty. 

Marin mansikkatorttu ❤️ 

Tortun maut täydentävät toisiaan. Kaiken lisäksi tekeminen on nopeaa ja niin helppoa, että lapsikin osaisi tämän tehdä. Oikeilla maitotuotteilla sen voi valmistaa laktoosittomana ja pelkästä kaurasta valmistettava torttu on myös gluteeniton.


Pohjan ainekset

8 dl Kaurahiutaleita
2dl sokeria
200 g sulatettua voita

Ainekset sekoitetaan yhteen. Massa jaetaan kahtia ja kummastakin osasta muotoillaan pyöreä ja litteä ”leipä” pellille, leivinpaperin päälle.


Leipäset paistetaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Paistaessa kannattaa olla tarkkana, sillä liikaa paahtuessaan kaura
hiutaleet maistuu herkästi palaneelta.
Täytteen ainekset

n 1litra mansikoita lohkottuna
4 dl kermaa
2 dl rahkaa
Sokeria oman maun mukaan

Kerma vatkataan vaahdoksi ja rahka lisätään siihen. Maustetaan vaahto sokerilla.
Tortun kasaaminen aloitetaan pohjasta, jonka päälle laitetaan noin puolet kermasta ja mansikoista. Toinen pohja laitetaan väliin ja sen päälle taas toinen puoli kermasta ja mansikoista
Torttu on mielestäni parhaimmillaan heti tuoreeltaan kun pohja on rapea, eikä mansikoiden kosteus ole vielä pehmentänyt pohjaa.


Makoisia herkkuhetkiä mansikkasuut! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti