Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. lokakuuta 2025

Hillotut punasipulit timjamilla

 

Sipulisato ei jostain syystä ollut tänä vuonna kovin hyvä. Syynä saattaa olla kuuma ja kuiva kesä, mutta sen verran olen vettä mäelle kantanut, että en jaksaisi kuivuuteen uskoa. Epäloogista oli se, että osa sipuleista jäi pieneksi, mutta satunnaisesti siellä täällä kasvoi ihan kivan kokoisia mollukoita. Sipuleita riittää nyt silti pitkälle syksyyn.

Olen tehnyt aiemmin hillottuja punasipuleita ohjeella, joka löytyy täältä. Kyseiset sipulit ovat oikeinkin hyviä, mutta huomasin, että useassa netistä löytyneessä ohjeessa mausteena käytetään timjamia. Tiedän sipulin ja timjamin sopivan hienosti yhteen, joten en malttanut olla kokeilematta tätä variaatiota.

Ainekset noin 4 dl tölkkiin;

3 keskikokoista punasipulia

1,5 dl sokeria

1 dl etikkaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl timjamia

Sipulit kuoritaan ja leikataan ohuiksi renkaiksi.

Sokeri, nesteet ja mausteet laitetaan kattilaan ja neste kiehautetaan. Sipulirenkaat lisätään nesteeseen ja keitos kiehautetaan uudestaan.

Sipulit nostellaan puhtaaseen säilyketölkkiin ja neste kaadetaan niiden päälle siten, että sipulit peittyvät. Kansi suljetaan.

Sipulien annetaan maustua seuraavaan päivään. En kylläkään malttanut, kun tarvitsin niitä välittömästi ja maistuivat silti siltä, miltä piti 😁

Hillotut sipulit säilyvät jääkaapissa useita viikkoja.

Mitä mainioin tapa säilöä sipuleita! 😊



🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti