Olen aiemmin kertonut kiinteästä kurkkusalaatista, joka on noussut meillä sellaiseksi hitiksi, että kasvimaa ei koskaan tuota kurkkuja niin paljoa, että salaattia pystyisi omista kurkuista kulutusta vastaavaa määrää valmistamaan. Saati että sille purnukkamäärälle löytyisi säilytystilaa.
Toinen mainio kurkkusalaattiversio on tämä sinappi-kurkkusalaatti. Tämän salaatin valmistin kasvihuonekurkuista, koska ne tuotti yhtäkkiä valtavan määrän kurkkuja, eikä niitä olisi ehditty tuoreeltaan käyttää millään.
Ainekset noin 1,5 litraan valmista salaattia;
Noin 2 kg kurkkuja
3 keskikokoista sipulia
2 punaista paprikaa
1,5 dl etikkaa
2 dl vettä
2 tl suolaa
4,5 dl hillosokeria
3 tl sinappijauhetta
2 tl curryä
1/2 punttia tuoretta tilliä (tai vastaava määrä kuivattua tilliä)
Kasvikset pilkotaan pieniksi kuutioiksi.
Kattilaan laitetaan vesi, etikka, sokeri, suola, sinappijauhe, sinapinsiemenet sekä kasvikset.
Seosta keitellään harvakseen sekoitellen niin kauan, että se kiehahtaa. Mukaan lisätään sokeri ja keittämistä jatketaan 10 minuuttia. Lopuksi mukaan sekoitetaan mausteet ja lopetetaan keittäminen.
Salaatti purkitetaan kuumana puhtaisiin lasitölkkeihin, jotka suljetaan välittömästi.
Kun tölkit on jäähtyneet, ne siirretään viileään, jossa kurkkusalaatti säilyy kuukausia, periaatteessa jopa seuraavaan satoon saakka. Käytännössä tämä on ainakin meillä mahdotonta 😅
Tässä kurkkusalaatissa on hieman potkua, joka tulee sinappijauheesta. Eli sinappijauheen määrällä voit säätää salaatin tulisuutta omaan makuun sopivaksi.
🌸 Terveisin Susanna 🌸
https://www.facebook.com/pastaakostassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti