Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. elokuuta 2025

Marengit ilman uunia - Vadelman makuiset marenkikranssit

Valmistin kummityttöni juhliin marenkeja, jotka kuivatin ilman uunia, normaalissa huoneen lämmössä.

Marengeissa on herkkää kauneutta, mutta myös makua ja suklaapohjan ansiosta jämäkkyyttä ja tuntumaa.

Marengille tehdään sveitsiläinen marenkimassa.

Ainekset;

3 munan valkuaista
2 dl sokeria
Vadelma-aromia
Pasta- tai geelivärejä
 
Keltuaiset erotellaan tarkasti valkuaisista. Valkuaiset laitetaan metallikulhoon. Kulho asetellaan vedellä noin puolilleen täytetyn kattilan päälle, kuitenkin siten, että vesi ei kosketa kulhon pohjaa. Kattila nostetaan liedelle.

Valkuaisiin sekoitetaan sokeri ja seosta vatkataan samalla, kun vesi kiehuu. Valkuaisvaahdon tulisi saavuttaa yli 60 asteen lämpötila. Tässä vaiheessa sokerikiteet ovat sulaneet massaan ja marenki on paksua ja sitkeää.

Valmiiseen massaan sekoitetaan mukaan vadelma-aromi. Massa erotellaan värjättäviin eriin ja mukaan sekoitetaan halutut värit.

Jäähtyneestä marenkimassasta voi tehdä marenkeja, jotka kuivatetaan leivinpaperin päällä, huoneenlämmössä. Tämän kokoisten marenkien kuivuminen kestää 2-3 vuorokautta. Marengeista tulee melkolailla täydellisiä, eikä ole vaaraa, että ne kuivuvat uunin vaikutuksesta liikaa.

Tein marengit rengastyllalla, jolla syntyy ihastuttavia renkaan muotoisia marenkeja.



Näihin marenkirenkaisiin tein pienellä ruusuketyllalla keltaisia kukkia ja lehtityllalla vihreät lehdet.



Ripottelin marenkien pintaan ihan hippusen verran elintarvikeglitteriä.

Kun marengit olivat kuivia, kastoin niiden pohjat vielä sulatettuun (temperoituun) suklaaseen.

Ihania, vadelman ja suklaan makuisia herkkuja, joissa on mukana nyt vähän kaikkea 🥰





 🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti