Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 10. toukokuuta 2025

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Jos kakku kuuluu johonkin, niin selkeästi äitienpäivään.

Tällainen mansikkareunuskakku on näyttävä ja kesäinen. Äitienpäivän kahvipöydän helmi.

 Ainekset n. 24 cm vuokaan;

Pohja:

250 g digestivekeksejä

100 g voita

2 tl vaniliinisokeria


4 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl mansikkahilloa

200 g vaniljarahkaa

150 g valkosuklaata

6 liivatelehteä

Tuoreita mansikoita

Irtopohjavuoka pohjustetaan leivinpaperilla ja reunalle viritetään reunakalvo. 

Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan vanilliinisokeria ja sulatettu voi. Muruseos painellaan irtopohjavuoan pohjalle.

Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan notkistettu tuorejuusto, mansikkahillo sekä sulatettu suklaa. Liivate käsitellään tuotteen ohjeen mukaan ja sula liivateseos sekoitetaan vaniljarahkaan, ennen kuin seokset yhdistetään.

Mansikat halkaistaan pituussuunnassa ja mansikat asetetaan murupohjan päälle, leikkauspinta kakkuvuoan reunaa kohti.

Vuoka täytetään massalla varovasti keskeltä reunoja kohti siten, että mansikkalohkot pysyvät paikoillaan.

Kakkua hyydytetään vähintään neljä tuntia viileässä.

Tein tämän kakun sydämen muotoiseen pohjaan. Koristeina käytin valkosuklaamurua, mansikoita, marenkeja sekä orvokin kukkia.


Ihana, keväinen unelma äitienpäivään 🥰




🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti