Jos kakku kuuluu johonkin, niin selkeästi äitienpäivään.
Tällainen mansikkareunuskakku on näyttävä ja kesäinen. Äitienpäivän kahvipöydän helmi.
Ainekset n. 24 cm vuokaan;
Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita
2 tl vaniliinisokeria
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl mansikkahilloa
200 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
Tuoreita mansikoita
Irtopohjavuoka pohjustetaan leivinpaperilla ja reunalle viritetään reunakalvo.
Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan vanilliinisokeria ja sulatettu voi. Muruseos painellaan irtopohjavuoan pohjalle.
Kerma vatkataan vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan notkistettu tuorejuusto, mansikkahillo sekä sulatettu suklaa. Liivate käsitellään tuotteen ohjeen mukaan ja sula liivateseos sekoitetaan vaniljarahkaan, ennen kuin seokset yhdistetään.
Mansikat halkaistaan pituussuunnassa ja mansikat asetetaan murupohjan päälle, leikkauspinta kakkuvuoan reunaa kohti.
Vuoka täytetään massalla varovasti keskeltä reunoja kohti siten, että mansikkalohkot pysyvät paikoillaan.
Kakkua hyydytetään vähintään neljä tuntia viileässä.
Tein tämän kakun sydämen muotoiseen pohjaan. Koristeina käytin valkosuklaamurua, mansikoita, marenkeja sekä orvokin kukkia.
Ihana, keväinen unelma äitienpäivään 🥰
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti