Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 24. toukokuuta 2025

Kinkku-hapankorppurullat

On tuntunut nurinkuriselta ajatella että hapankorpun maku yhdistyisi pehmeään suutuntumaan. Silti, kun sellainen ”hapankorppukausi” osui tähän saumaan, ajattelin testata tämän yhdistelmän. Pakastimessa sattui olemaan kinkkua ja jääkaapissa suolakurkkuja, niin oli helppo päätyä kinkkutäytteeseen.

Ainekset noin 30 rullaan:

150 g palvikinkkurouhetta ( tai kinkkua raastettuna)

1 suolakurkku raastettuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(myös esim. Paprika- tai valkosipulituorejuusto on aika ok vaihtoehto kinkun kaveriksi)

Tuorejuusto notkistetaan ja kinkkurouhe sekä valutettu suolakurkkuraaste lisätään juustoon ja massa sekoitetaan tasaiseksi.

Hapankorput upotetaan maitoon, jonka jälkeen ne pinotaan nippuun ja peitellään kelmulla. Annetaan kosteuden tasaantua korppuihin viileässä noin 15 minuuttia.

Täyte levitetään korppuviipaleiden päälle ja korput kääritään rullalle.

Rullat asetellaan astiaan, johon ne saadaan peiteltyä kelmulla.

Korppujen annetaan vetäytyä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Loistava yhdistelmä; maukas tahna ja pehmeä korppu. Oivallinen suolainen pikkupurtava ja siisti syötävä erilaisiin juhliin 😋



 🌸 Terveisin Susanna 🌸

2 kommenttia:

  1. Voi että, miten herkullisen näköisiä rullia! Kinkku ja suolakurkku tuorejuuston kanssa kuulostavat täydelliseltä yhdistelmältä. Hapankorppujen pehmittäminen maidossa on loistava idea – täytyykin kokeilla tätä reseptiä seuraaviin juhliin. Kiitos selkeästä ohjeesta ja inspiroivista kuvista! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi 🥰 Suosittelen kokeilemaan! Ovat kyllä suun myötäisiä 😋

      Poista