Ahvenanmaan pannukakku on varmaan aikalailla ensimmäisiä asioita, joita olen ikinä leiponut. Kai tällaisen kropsun tekemistä voi leipomiseksi jollain tasolla tituleerata? Joka tapauksessa olen varmaan ollut vähän toisella kymmenellä, kun tämän pannukakun ohjeeseen törmäsin. Ehkä koko leipomisintoni on lähtöisin tästä pannukakusta? 😅
Minä en yleensä keitä vartavasten mannapuuroa tämän pannukakun pohjaksi, vaan käytän mannapuuron loput pannukakun pohjana. Tästä syystä en kitsastele, kun mannapuuroa keitän. Puuron lopulle löytyy aina käyttöä.
Ainekset;
Noin 0,5 litraa mannapuuroa
0,5 litraa maitoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl kardemummaa
Maito vispataan puuron sekaan ja sekoitellaan seos suhteellisen tasaiseksi. Mukaan sekoitetaan munat ja loput aineet.
Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille.
Pannukakku paistetaan kypsäksi 200 asteisessa uunissa noin 30 minuutissa.
Pannukakku leikataan sopiviksi paloiksi. Eipä kermavaahtokaan huono lisä tähän olisi, mutta kelpaa kyllä pelkän hillonkin kanssa 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti