Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. elokuuta 2021

Valkosuklaa- mustikkatartaletit

Tuoreilla marjoilla täydennetyt tartaletit ovat ihania leivoksia, joita toisinaan valmistan spesiaalitilanteisiin. Näiden leivonnaisten tekeminen on kaikkineen helppoa ja jos on oikein kiire, saatan oikaista vielä taikinan teon yli ja valmistan pohjat kaupan pakasteesta ostettavalla valmilla murotaikinalla.

Tartalettivuokia on eri kokoisia, eli taikinan määrä täytyy suhteuttaa vuokien kokoon. Noin 8kpl tartaletteja syntyy seuraavasti:

Taikinan ainekset;

 100 g voita

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja mukaan sekoitetaan kananmuna. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos sekoitetaan voivaahtoon.

Taikinaa lepuutetaan kylmässä n. puoli tuntia.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja levystä leikataan tartalettivuoan kokoiset levyt, jotka painellaan vuokiin. Taikinan voi myös painella suoraan ohueksi kerrokseksi vuokiin ja vuokien reunoille.

Ennen paistamista pohjiin painellaan reikiä haarukalla.

Pohjia paistetaan 200 asteisessa uunissa niin kauan, että reunat ovat vaalean ruskeat, eli n. 12-15 minuttia. Ennen täyttämistä pohjien annetaan jäähtyä kunnolla.

 Pohjimmaisena kerroksena käytin valmista vaniljarahkaa.

Vispasin n. 1dl kermaa vaahdoksi ja lisäsin siihen hieman sulatettua valkosuklaata. Pursotin vaahdosta ruusukkeen tartaletin toiseen kylkeen ja toiselle puolelle asettelin pensasmustikoita. Mustikoiden päälle valutin sulatettua valkosuklaata. Löysin vielä kätköistäni pieniä mustia koristehelmiä, joita ripottelin kermaruusukkeeseen.

Aika pienellä vaivalla syntyy todellla juhlavia ja kauniita leivoksia. 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti