Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. kesäkuuta 2020

ihastuttavat kukkalaudat kesäkukille

 

En edes muista, mistä tämän ajatuksen nappasin, mutta epäilen sen olleen joku ulkolainen elokuva tai ehkä mahdollisesti jokin jossain näkemäni kuva... Kovin suomalainen ratkaisu tämä ei selkeästikään ole. Näiden kukkalautojen ajatus on lautaan upotetut ruukut ja koristeelliset kannakkeet, jotka antavat lautoihin näköä ja luonteen.


Yhteen lautaan tarvitaan kannakkeiden lisäksi haluttu määrä ruukkuja, riittävän leveä lauta, pintakäsittelyaineet sekä ruukkuihin nähden oikean kokoinen reikäpora. 


Lautaan mitataan ja merkitään ruukuille tehtävien aukkojen sekä kannakkeiden paikat. Aukkojen on hyvä olla sen kokoisia, että ruukku lepää kauluksensa varassa reijän päällä. Jos ruukku laitetaan ahtaaseen reikään, voi lauta kastuessaan ja turvotessaan hajottaa ruukuna. Lauta ja varsinkin leikatut reunat käsitellään esim. maalilla tai öljyllä.


Laudat ovat todella kauniit ja niistä saa varsin persoonalliset käyttämällä itselle mieluisua värejä, ruukkuja ja kukkia.

Omat lautani ovat paahteisilla seinustoilla, joten kukiksi valitsin melko pieniä tulilatvoja. Ensinnä siksi että ne ovat kestäviä, mutta myös siksi että lautaan upotettavat ruukut ovat pienehköt, eikä niissä ole paljoa multatilaa. Siksi ei ruukkuun istutettava kukkakaan voi olla kovin iso tai vaativa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti