Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 26. elokuuta 2020

Lempeä karviaissose

 

Hillokokeilun jäljiltä päätin kokeilla jotain hieman vähemmän kirpsakkaa ja löysinkin Dansukkerin sivulta ohjeen Lempeään Karviaishilloon.

Ainekset

1,5 kg karviaisia
0,5 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 kg banaania
1 kg hillosokeria

Marjat perataan taas saksilla ja sillä kovalla työllä ja vaivalla poistamalla kaikki kannat ja kärjet. Vesi, inkivääri ja marjat laitetaan kattilaan ja niitä keitetään noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen banaanit ja keitetyt karviaiset soseutetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Soseeseen lisätään sokeri ja sitä kiehutellaan hiljaksiin ja sekoitellen noin 10 minuuttia.

Banaanista johtuen sose on tosiaan pehmeämmän makuista kuin aiemmin tekemäni hillo, mutta en kyllä osaa näistä suosikkia nimetä.


Joululahjakausikin tuli sitten korkattua... Nämä kun on minun ensimmäiset ruokalahjat tulevaan jouluun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti