Olen huomannut, että kun tuntuu ettei oikein tee nälkäänsä mitään mieli, oikein mausteinen ruoka voi pelastaa tilanteen. Meksikolaistyylisesti maustettu ruoka on silloin hyvä vaihtoehto.
Suolaista, meksikolaisittain maustettua jauhelihapiirakkaa maistoin ensimmäisen kerran serkkuni valmistamana, mutta enpä huomannut reseptiä kysyä ja koetin kehitellä omilla yhdistelmillä jotain saman tyylistä.
Pohja oli kuohkea, mutta ei hiivalla nostatettu ja täytettä oli runsaasti. Näillä ajatuksilla päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun;
Pohjan ainekset:
1 tlk (250g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kyseessä on siis ihan perus rahkataikina.
Rahka ja voi sekoitetaan yhteen. Kun ainekset ovat sekaisin, yhdistetään mukaan kuivat aineet ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.
Taikina levitetään kahteen, halkaisijsltaan noin 30 cm piirakkavuokaan. Taikinaa nostetaan reunoille 3-4 cm. Taikinan voi myös levittää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai puolittamalla ainesmäärät, voi tehdä vain yhden piirakan.
Täytteen ainekset;
800 g nauta-sika jauhelihaa
2 paprikaa
2 tlk salsakastiketta
2 pss tacomaustetta
1 tlk(250g) kermaviiliä
Pinnalle;
3 tuoretta jalopenoa
4 kananmunaa
1 tlk (250g) ranskankermaa
150 g mozzarellajuustoraastetta
Jauheliha paistetaan kypsäksi. Mukaan sekoitetaan salsakastike, kermaviili, pilkotut paprikat sekä tacomausteseokset.
Täyte jaetaan piirakkapohjien päälle ja levitetään tasaiseksi. Jalopenot siivutaan ja levitellään jauhelihatäytteen pinnalle.
Munat, juusto ja ranskankerma sekoitataan tasaiseksi massaksi.
Juustoseos levitellään piirakoiden pintaan.
Piirakoita paistetaan 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Piirasta on helpompi leikata, kunhan se on hieman jäähtynyt.
Mitä mainioin, mausteinen ja runsas piirakka sopii tilanteeseen, kuin tilanteeseen.
🌸 Terveisin Susanna 🌸
https://www.facebook.com/pastaakostassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti