Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 7. marraskuuta 2024

Uunijuurekset

Harvemmin ostan uunijuureksia varten erikseen mitään, vaan käytän juureksia sitä mukaa, kun niitä sattuu kaapissa olemaan. Omat juuressuosikkini ovat porkkana ja punajuuri. Mukaan sopii myös mm. juuriselleri, valkosipuli ja bataatti.

Tähän juurespeltiin käytin seuraavia aineksia;

2 isohkoa punajuurta

4 porkkanaa

8 perunaa

1 palsternakka

2 sipulia

0,5 dl öljyä (rypsiöljyä, oliiviöljyä… Mikä tahansa öljy käy)

1 tl suolaa

3 tl kuivattua timjamia 

1 tl mustapippurirouhetta


Juurekset kuoritaan tarvittaessa ja ne pilkotaan saman kokoisiksi paloiksi. Näin niiden kypsyminen tapahtuu suurin piirtein samaan aikaan tai ainakin perunoiden ollessa kypsiä, porkkanoissa ja punajuurissa on vielä hieman purutuntumaa.

Juurekset levitellään voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Juuresten päälle lorutellaan öljy ja ripotellaan mausteet ja käännellään juureksia siten, että öljy ja mausteet hieman sekoittuvat niihin.

Juurekset kypsennetään 175 asteisessa uunissa. Kokonaiskypsymisaika on noin tunti, mutta puolessa välissä paistoa nostetaan astia ulos uunista, käännellään juureksia ja jatketaan paistamista.

Nämä juurekset vievät kielen mennessään ja sopivat niin kalan, kuin lihankin kanssa tarjottaviksi, mutta toimivat kasvisversiona ihan sellaisenaankin 😋





🌸 Terveisin Susanna 🌸


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti